Nytt år, ny hets!


När blev nyår förknippat med jakten efter den perfekta kroppen? Nej jag har inte legat under en sten i alla år och missat detta uppenbara fenomen, men tidigare har jag också varit mitt uppe i smeten och då inte heller tänkt efter, hur kunde det bli så? Detta år är jag nöjd med min kropp, gillar mina matvanor och är inte särskilt sugen på att börja träna(speciellt inte nu när det är -10 ute :O ), då plötsligt hamnar man lite på utsidan. Vilket gör det lättare att beskåda detta spektakel och begrunda det faktum att vikthetsen är så utbredd idag att man nästan är lite konstig när man inte känner för att förändra sin kropp varken åt ena eller andra hållet, för när allt kommer till kritan, hur mycket bättre kommer livet bli för att man väger ett par kilo mindre eller kan springa ett par kilometer till?

Självklart vill jag också förändras och utvecklas detta år, att stå helt still är ju att inte leva, men jag tänker satsa enbart på insidan;

  • Jag vill och kommer utveckla mina programmeringskunskaper avsevärt under detta år.
  • jag vill stressa och oroa mig mindre, speciellt över situationer som jag inte kan styra(tex försenade tåg….).
  • Jag vill lära mig att fokusera bättre och inte tappa tråden lika lätt.
  • Jag vill också bli tryggare i mig själv och inte låta andra bestämma mitt värde.

Men något som för min del är positivt med denna kroppshets är att när man står utanför och skakar på huvudet sprids ett härligt lugn över att man själv inte längre är fast i denna omöjliga kamp efter den perfekta kroppen(som inte finns eller alla redan har lite beroende på hur man ser det) och istället kan njuta av all extra tid man får att lägga på roligare saker! 😉 Hmm borde kanske lägga till att vara lite mindre dömande också men njä man får inte ta ut sig för mycket! 😉