Jakten på den perfekta längden!


perfektastorleken - 1

perfektastorleken - 2

perfektastorleken - 3

perfektastorleken - 4

Det är verkligen inte lätt att hitta den perfekta sjalen, de är så mycket som spelar in, sjalningsegenskaper(wq), känslan, färgen, mönstret, materialet, bredden och längden för att nämna några och det sista är de detta inlägg ska handla om. 🙂

Rätt sjallängd är dessutom en ganska obestående variabel, vissa sjalar funkar bättre i vissa storlekar, när barnet växer kan en sjal som passat perfekt helt plötslig bli lite för kort, man fastnar för nya knyt som kräver andra storlekar etc. 😉 Men oftast hittar man en storlek som man fastnar för och kan då hålla fast vid den genom att byta knyt när barnet växer, då kan ett annat problem uppstå, ett som de flesta skulle kalla i-landsproblem! 😉  Hur många sjalar kan man ha i samma storlek?! 😂😂

Min favoritstorlek är 4, då kan jag knyta kangaroo, fwcc, dh tas, ruck tib etc listan kan bli lång, men när jag hade som mest hade jag 4 4or och kände då att alla helt enkelt inte blev använda, så två fick flytta och in flyttade istället en trea och en femma. Men jag gillar inte femmor, trots att de nog är min bas-storlek funkar de helt enkelt inte för mig, alla femmor jag någonsin ägt har snabbt fått flytta vidare inkl en väldigt lång 4a som nästan var lång som en 5a! 😉 Men denna gången var de en sjal som jag hade svårt att sälja, plus att jag redan när jag köpte den hade tanke att klippa den till en bättre storlek.

Men har man svårt att välja storlek när man ska köpa så är de ännu svårare att välja när man ska klippa, de blir så fullkomligt på något vis, valet stod mellan en trea och en fyra, då jag tänkte ha sjalen som avbytare till min hästsjal kändes de dumt att ha den i samma storlek som den. Fyra visste jag ju att jag gillade men har redan två och en tredje påväg men treor var jag lite osäker på innan har de varit en storlek jag inte riktigt kommit överrens med, detta valet höll på att göra mig knäpp! 😛 Men efter att ha svurit över längden så många gånger att jag nästan var beredd att bränna upp skiten så bestämde jag mig för en 3,5a(perfekta kompromissen?!) och klippet och helt plötsligt blev en sjal jag tyckte var lite väl smal och som lätt saggar, istället otroligt lättspänd, sitter som en smäck och allt sagg bara försvann! 😀 Kunde inte varit mer nöjd med storleken! 🙂

Så nu har jag

  • en 2a
  • en lång 3a,
  • en 3,5a
  • två 4or
  • och en till 4a otw. 😉

Haha vet inte riktigt vad kontentan av detta inlägg skulle vara, men trots att jag har haft svårt för 3or tidigare är de helt plötsligt lite av en favorit nu, för även om jag gillar 4or, känns de som jag gjort den storleken på något vis och letar efter nya utmaningar och då är 3or ett steg i rätt riktning! 😀 Men om man gillar kortsjalar som jag skulle jag säga att man måste ha minst en 2a, en 3a och en 4a. 😉 Gillar man däremot även längre sjalar måste man nog ha en i varje storlek! 😉 Och känns inte en sjal bra i en storlek kan den vara helt underbar i en annan. 🙂