Det här med rätt sjal till rätt knyt…


ringstash - 1

När man har sjalat ett tag märker men(eller iaf jag) att man hittar vissa speciella kvalitéer i sjalar som man uppskattar lite extra, när man sen har sjalat ett tag till kan man upptäcka att det är helt andra kvalitéer som man suktar efter, jag tex trodde att jag avgudade tjocka sjalar och tunna bara grävde sig in i axlarna på mig så jag köpte på mig ett antal såna. Nu har jag insett att de handlar mest om spänning för att en tunn inte ska gräva sig in så nu tycker jag mina tjocka sjalar istället är lite bångstyriga och svårknutna(att avsluta med ring hjälper) och de hamnar snabbt längst ner i stashen till förmån för mina tunna och smidigare sjalar! 🙂 Kanske kommer detta förändras igen vad vet jag, och än har jag iaf svårt att sälja mina tjockisar då de är otroligt mjuka och sköna när de väl använd, och framför allt är de otroligt fina!

Men för att inte tappa ämnet helt, så har jag insett att jag också har favorit knyt till alla mina sjalar, vissa egenskaper funkar helt enkelt bättre till vissa knyt, med Eir är de DH Tas, Avalon Fwcc Tas, SunRay Fwcc med knut bak, Lichen Frost Chcc inside out med ring och den sjalen som är anledningen till detta inlägget, Tian Ma(hästissjalen) Ruck Tas Cccb.

RuckTasCccb - 1

Det intressant med knytet Ruck Tas Cccb är att jag har aldrig fått till de riktigt bra, de har funkat ett par gånger innan men ingen wow-känsla och som allra oftast har bönan poppat sönder de totalt och Cccb är sjukt obekvämt(!!). Vanlig ruck har funkat bättre men bönan sitter oftast och hoppar och skuttar i de med, det är en av anledningarna till att jag nu en aning tidigt har gått över till Dh för där sitter hon mycket bättre. 🙂 Men hästissjalen är bara en 2a så dh tas funkar inte riktigt och efter ett halvlyckat försök till vanlig Ruck(knuten blev så långt ut på ändarna att den gick upp! :O dock satt bönan snällare än snällt iaf..) förra gången provade jag igår att knyta en Ruck Tas Cccb utan för stallet och bönan bara sitter där hur snällt som helst i 40 min utan någon som helst poppning!!

Jag är nästan chockad när jag kör hem och de är inte förrän jag provar de igen idag som jag inser att inte bara sitter bönan supersnällt där bak utan också att Cccb är bekväm?! Som jag har slitit med de knytet och provat med massa olika sjalar men de som behövdes var en supertunn sjal med tussah silke!

Hihi jag som har vuxit upp med hästar har ju liksom inprogrammerat att om något går fel är de jag som gjort fel, inte hästen, men jag får nog börja inse att så är inte alltid fallet med sjalar! 😉