Att baka doptårta 1


doptarta - 1

Vi kom fram till att de kunde vara en bra idé att göra lite provbak innan det är dags att baka de riktiga doptårtorna och det är nog tur det, min första tårtbotten blev helt katastrof och gick faktiskt rätt i soporna, tårtbotten nummer två blev bättre men stabbig som attan, god men av någon anledning ville inte luften vara med, antagligen för att jag hade choklad i istället för kakao, tänkte de skulle bli godare men tänkte inte på att den då såklart skulle bli blötare och därmed mindre fluffig!

Sambons tårbotten däremot blev jättebra, bara lite tunn då han tog en sats till våran största form, skulle behövts 1,5-2 men supergod och fluffig! 😀 Var liiite tajt att få ut tre tårtbottnar ur den! 😉 Däremot var marsánsås och jordgubbssylt och grädde en rätt trist kombo, ihop med en supermjuka botten blev de liksom barnmatskonsistens och smak! 😛 Dessutom köpte vi färdiga marsipanlock vilket också var en helt värdelös och otroligt slösaktig idé, de var snordyra och både försmå och av kass kvalité sprack överallt! 🙁

Det värsta är att nu har vi två gigantiska tårtor i kylskåpet som vi inte vet va vi ska göra med, lär knappast sätta i oss både två innan de blir dåliga! 😛 Hade varit en bra idé att göra två små istället! 😛 Har ni något bra tips på vad man kan göra med två stora tårtor? 😉


En tanke om “Att baka doptårta

Kommentarer är stängda.