Att bära sin bebis


auckland - 1

auckland - 2

auckland - 3

auckland - 4

I och med att det är International Babywearing Week denna veckan tänkte jag att det skulle vara passande att skriva ett inlägg om mitt eget steg in i den underbara världen med ett sjalbarn!

Vi upptäckte ganska tidigt att våran lilla prinsessa inte uppskattade barnvagnen något vidare, och då sambon fick en Babybjörn(bärsele) av sin syster som var mycket mer poppis började jag leta efter liknande alternativ då vi inte orkade ställa om selen varje gång. Snubblade snabbt in på bärsjalar, gillade att de var mer mångsidiga än selen som man bara kan bära på ett sätt, att de dessutom finns många fantastiskt vackra sjalar var också en lockelse! 😉 Började som många andra med en trikåsjal, eller ja en hybridtrikå blev det, en jättefin lila batik-färgad från Wrapsody, och hade jag fått en normalstor bebis hade antagligen historien inte blivit längre än såhär! 😉 Otroligt mysig var den, men eftersom jag inte fick en normalstor bebis utan en jätte-heffaklump som bara växer så de knakar blev den snabbt lite ostadig och avlastar inte min rygg så bra och jag fick leta vidare!

Att snubbla in bland vävda sjalar är livsfarligt, finns sååå otroligt mycket fint, och många är hiskligt dyra!! Själv fastnade jag för ett medeldyrt märke, Oscha sling, självklart är det otroligt svårt att bara köpa en, speciellt som man kan köpa både ny, begangnade och specialbeställda gruppsjalar som de bara väver upp för ett visst antal. Så de fick bli en av varje, den första kom direkt från Oscha och kommer bli våran legacy sjal, ni kan ju gissa vilket mönster det är på den! 😉 Hästar sååå klart, vad annars, och helt underbar är den, super gosig och samtidigt tillräckligt robust för att avlasta även när liten blir ännu större! Den andra kom idag och ni kan se den ovan(!!), den finns inte att köpa ny och dessutom riktigt svårt att hitta(är väldigt poppis och finns bara i begränsad upplaga), vilket är lite min drog, saker som är svårfunna får jag snabbt alldeles för starkt habegär för! Starry Night Auckland heter den och jag tycker den ser lite ut som en stjärnhimmel vid solnedgång. Och den tredje är såklart en specialbeställd gruppsjal! 😛 Men den kommer ta låååång tid innan den kommer, så den får ni vänta ett bra tag på innan ni får se, men tror den kommer bli något alldeles speciellt!

Men nu gick jag ifrån ämnet lite, det jag ville komma till är den underbara upplevelsen att bära sitt barn, det är otroligt mycket mysigare än att köra runt i barnvagn, närheten är något som är svårt att slå, speciellt när hon somnar på mitt bröst är sååå underbart! Dessutom är en sjal eller sele mycket lättare att ta med sig när man ska ut med bilen, speciellt som man måste fälla en sidan av baksätet i sambons bil för att få in barnvagnen(det har dock aldrig hänt för barnvagnen får stanna hemma!). Enda gången jag föredra barnvagnen är när vi ska till Ica för att det är lätt att packa in alla matvarorna under vagnen och man slipper tunga kassar! 😉