Mage vecka 38!


magevecka38 - 1God kväll underbara läsare!

Ännu en vecka har passerat, och denna vecka känns extra stor( i dubbelbemärkelse 😉 ) nu räknas ju vårt lilla minimonster som fullgånget och färdigt att komma ut när helst hon vill! 😀 Gärna innan min fingrar hinner svullna upp så mycket att jag inte längre kan skriva på datorn! 😉 Detta skriver 1177-vårdguiden om minimonstret;

Från och med nu betraktas fostret som fullgånget, det vill säga att det är färdigt att födas. I den här veckan väger fostret drygt 3 kilogram, och är omkring 49 cm långt. De allra flesta ligger med huvudet nedåt.

Förlossningen är påfrestande även för barnet. Men barnet klarar detta väl, och har till exempel lagrat extra näring som det kan använda. Underhudsfettet fungerar som energireserv den första tiden efter födseln.

De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.

Men enligt statistiken går 6,9% av alla födslar över 42+0 och här har de dessutom som regel att de inte sätter igång även om man når 42+0, så länge allt är bra med bebisen kan man vara gravid hur länge som helst, typ… Har läst om det på förlossningens hemsida och frågade bm om det idag som bekräftade, inte direkt den infon man vill höra när man är så sjukt trött på att vara gravid som jag är!! 🙁

Men utöver det superjobbiga beskedet gick besöket hos bm superbra, allt såg fint ut precis som vanligt, sf-måttet låg kvar på 36, men de trodde hon var för att bönan hade sjunkit ner  ordentligt och när jag frågade om de betydde att hon var fixerad eller ruckbar sa hon definitivt fixerad! 😀 Så det känns ju otroligt bra, nu är det ingen risk att navelsträngen kommer i kläm när vattnet går. 🙂 Frågade även om hinnsvepning vilket hon tyckte vi absolut kunde göra nästa gång vi ska dit, alltid något som kanske kan göra att jag slipper vara gravid i hela sex veckor till! 😛