Mage vecka 37


mage37 - 1

God middag/kväll fina läsare!

Då har jag kommit in i ännu en ny vecka, förhoppningsvis en av de sista! 😉 Bara en vecka kvar tills minimonstret räknas som fullgången så känns som jag inte behöver ha dåligt samvete längre för att jag hoppas hon vill komma ut för tidigt! 😉 Hade varit rätt trevligt om hon ville kika ut lite tidigare också så jag vågar gå ut och våga njuta av solen innan sommaren försvinner igen utan att vara livrädd för pigmentfläckar! 😉

Förvisso tycker jag det är rätt fint att vara blek men med alla extra vätska(låsas att de bara är vätska 😉 ) jag bär på nu känner jag mig rätt blekfet! 😉 En lite mer gyllebrun ton får än alltid att känna sig lite smalare/fittare! 😀

Men som sagt ny vecka och den vecka skriver 1177 vårdguiden om minimonstret(mitt nya smeknamn på knodden 😉 );

Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn. Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar.

Känns helt knas att hon redan skulle väga 3 kilo, inte konstigt magen känns tung, hon + massa fostervatten och allt annat blir rätt mycket! :O

Eftersom de var så lite tog jag med lite om gravidkroppen också;

Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån.

För många har brösten redan börjat producera råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida få svårt att sova.

Tyvärr hade inte minimonstret sjunkit tillräckligt långt ner för att räknas som fixerad vid senaste bm-besöket men hon trodde hon skulle göra det till nästa besök nästa vecka! 🙂 Det där med gravid och sömn stämmer helt in på mig, vaknar typ en miljon gånger varje natt! 🙁 Trodde jag skulle klara mig eftersom jag sover som en stock men det har tyvärr gått över. 🙁 Det där är ju verkligen inte genomtänk, jag menar nu borde man ju sova lite extra mycket så man har att ta av längre fram men så kan man inte! Så dumt! 😛