Mage vecka 34!


magevecka34 - 1Tur det bara är 7 veckor kvar, växer den mycket mer kommer jag tippa! 😉

God kväll finisar!

Blev en superintensiv eftermiddag så inte förrän nu äntligen har vi landat i soffan för lite kvällsmys innan sänggång! 🙂

Besöket hos bm gick superbra, mitt sf-mått hade bara ökat med en cm till 34 cm, så de var skönt efter förra gången pikande, lillflickans puls låg väldigt stadigt på 135 slag/min och alla tester såg strålande ut, blodtrycket låg på 140/80 vilket jag tyckte lät lite högt men bm sa att det var bra så litar på henne! 🙂 Frågade om hon trodde jag skulle få en stor bebis efter flera kommentarer om detta, men hon tyckte knodden var alldeles normal stor och trodde absolut inte hon skulle bli över normalt vilket var otroligt skönt att höra! Att magen kanske är lite större än vad som är normalt beror snarare på att hon ligger väldigt rakt fram så jag har inte så mycket bebis på sidorna så då sticker hon ut mer! 🙂 Hon ligger fortfarande med huvudet nedåt också, och kommer säkert stanna så vilket också är skönt! 🙂

Gick ju in i vecka 34 idag och detta skriver 1177 vårdguiden och knodden denna veckan;

”Nu väger fostret ungefär 2,3 kilogram och är runt 46 centimeter långt.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och behöver inte ligga i kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva och sova efter födelsen. Barnet vill vara nära och lyssna till kroppsljud.”

Är det inte helt sjukt att hon snart väger 2,5 kilo?! Tycker det låter underbart att hon skulle klara att andas på egen hand om hon skulle komma nu, känns skönt att veta! 🙂 Spännande de där med ljuden, själv hade jag en nalle med ett plasthjärta i som dunkade som ett riktigt hjärta när man tryckte på det! Kanske därför jag sov så gott på nätterna? Måste fråga mamma om den finns kvar hemma hos henne! 🙂

Nu ska jag mysa mig ner i soffan en stund till med min gosa karl och ännu gosigare Mini(hon blir tydligen väldigt kärleksfull när hon löper! 😉 )! 😍