Mage vecka 33!


magevecka33 - 1God eftermiddag!

Hihi höll helt på att glömma att jag gick in i vecka 33 idag, dags för en ny bild på magen, känns som den växer så det knakar och liite till! 😉 Och det ska firas(vecka 33 inte att jag snart är en köttbulle! 😉 ) på bästa möjliga vis, först ska jag till Emelie, min favorfrisör på Good Hair och bli snygg i håret, sen har vi handlat hem för ett tidigt fredagsmys, det bli After Eight, Sourcream & Chive-chips och päronsaft! 😀 Mums mums! Och innan dess blir det köttfärssås och spagetti, känns som vi har ätit de sjukt mycket de senaste men det är sååååå jäkla gott att jag nästan skulle kunna äta de varenda dag! 😉

vecka33 - 1

Så här står det om bebisen i vecka 33 i 1177 vårdguiden;

”Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilogram. Längden är ungefär 45 centimeter. Det finns gott om fostervatten, vanligtvis nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt och har en lukt som påminner om hav och tång.

Fostret kan uppfatta ljus och mörker, natt och dag.

Om fostret skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.”

Inte konstigt att jag känner mig stor när jag har 2 kilo och 45 cm lång knodd där inne plus en liter vatten! 😛 Känner mig lite hemsk när jag önskar att hon ska vilja titta ut helst direkt, när jag läser de sista stycket, min lilla knodd ska inte behöva andning, värme och mat-hjälp när hon kommer ut, så hon får gärna stanna kvar där inne tills hon är färdigbakad! 😉