Pysselfredag!


IMG_0081God kväll världen!

Idag har varit en riktigt pysseldag, blev en spontantur till Malmö och Stoff & Stil där jag fick med mig en hel massa supergulliga tyger. Kändes bra att vi åkte dit istället för att beställa på nätet som jag hade tänkt från början för två av tygerna jag hade tänkt att köpa var alldeles för hårda/sträva för att passa våran lilla prinsessa! 😛

När jag kom hem dock upptäckte jag att jag borde köpt vadd att ha i botten på babynesten och att täcket jag hade tänkte ha i vaggan är alldeles för stort, vill ju helst inte att prinsessan ska drunkna i det! Och när jag istället klippte ut påslakanet med de nya måtten blev det över en meter kvar av båda tygerna som jag tänkt göra påslakan-seten av, så nu har jag ca 2,5 meter tyg jag inte vet vad jag ska göra med! 😉 Kanske skulle sy ett extra babynest, så man kan ha ett i reserv när de andra behöver tvättas.. 🙂 Allt är nu iaf utklipp och tänkte sätta mig vid symaskinen direkt i morgonbitti! 🙂

IMG_0082

Utöver minst ett babynest och två påslakan-set tänkte jag sy två lakan till vaggan, tänkte sätta resår i kanten så de sitter på plats, men de får jag vänta med tills jag fått ner vaggan från pappsen, får se när de blir men hoppas på snart, för jag skulle verkligen behöva den för de exakta måtten! Känns ju rätt dumt att inte sy det mått-anpassat när man ändå syr.  😉   Tänkte dessutom sy ett bäddset till barnvagnen, då jag tycker 800 spänn var lite för mycket för originalet, men det får också vänta tills den har kommit så jag kan mäta, men inget täcke till att börja med iaf för i sommar tänkte jag hon skulle ha bara en virkad filt! Så de har jag också beställt garner till idag! 😀 Såhär kommer den se ut fast i lite andra färger;

virkadfilt

Var över 10 år sen jag virkade sist så det ska bli spännande att se om jag kommer klara av det! 😉 Men har ju minst 3 månader på mig så det ska nog gå bra! 🙂 Har hittat både mönster till filten och beskrivning av maskorna i den så ska nog gå att lösa! 😉 Ni kan ju gissa vilken färg som ersätter den brun som den petrol-fantast jag blivit! 😉

Nu kallar sängen, trött som sjutton så natti natti! 🙂