Vecka 27


IMG_0079God middag världen!

Idag blev det en extra lång sovmorgon för att kompensera mot att jag knappt fått en blund i natt, vet inte riktigt vad det va med Bambi men sova skulle hon inte göra utan sprang med jämna mellanrum runt som en tok i sängen och gnällde, trodde först hon var kissenödig men icke. Och då hon är pigg och glad som en mört i dag tror jag bara hon tyckte vi var för tråkig som låg och sov och tyckte vi borde vakna och busa med henne! 😛 Tycker otroligt synd om min stackars sambo dock, som var tvungen att gå upp redan kl 5 i morse, han fick nog inte mycket sömn i natt! 🙁

Men för att komma till ämnet, idag går jag in i vecka 27, och kan lägga ännu en vecka bakom mig! 🙂 I vanliga fall är den lila gravid appen min favorit som ni kanske kan se ovan! 😉 Men har även familjelivs gravidguiden-app dock tycker jag bilderna är lite för orealistiska i den, enda sen vecka 21 har den visat på att knodden skulle fylla upp hela min mage framifrån och bak till ryggen! Hmm… 😉 Men denna gången skrev de så himla fint om barnet att jag inte kunde låta bli att ta med det;

”Musklerna på armar och ben blir starkare. Ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont(No shit!).

Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas nu kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.” 

Hoppas såklart att prinsessan vill stanna kvar ett tag till och bli ordentligt färdigbakad 😉 men känns är skönt att veta att chansen är stor att hon klara sig även om något skulle hända. 🙂

Nu är det dags att sätta på en stor kanna kaffe och sätta igång med studierna! 😉 See u later!