Jobbjakt!


jobbjaktHejsvejs finisar!

Har jag nämt att jag har gett mig in i jobbjakten igen? Efter 4,5 år utan tog det ett tag att komma in i det igen! Men men har iaf lyckats komma på två intervjuer än så länge på ca 2 veckor, vilket nog är bättre än hur det gick sist gång jag var igång! 😉

När det gäller jobbsökande så kan man ju aldrig vara en pessimist, man måste ju visa sig från sina bästa sida i alla lägen annars är det ju ingen idé att ens försöka för vem vill ha en sur och negativ anställd? Haha nu är jag ju som oftast(tror jag?!) en ganska glad och energisk person(speciellt när jag är lite nervös, och vem blir inte det för en intervju??) men hela processen är verkligen inte en dans på rosor förutom nervositeten är väntan en jobbigt tung post! Först att vänta på svar när man skickat in en ansökan, den kan ju bli en evighet eftersom många inte ens svar om man inte är intressant för tjänsten, sen om man har tur och får göra en intervju, väntan efteråt, den är nästan ännu värre för nu har man börjat hoppas lite, man måste ju liksom vara lite intressant annars hade man inte fått intervjun!

Sen sitter jag ju i en lite moment 22 sits då jag pluggar, vill såklart få ett jobb inom it-branchen eftersom det är det jag pluggar för! Men där har jag lite för lite kött på benen än så länge så då vill jag såklart lägga alla min tillgängliga tid på mina studier så jag blir klar, men samtidigt måste jag ha ett jobb för att kunna betala mina räkningar så måste jobba för att få ett nytt jobb också! Tiden blir delad och då går min logiska hjärna in och tycker jag ska ta en sak i taget, för blir jag bara klar med mina studier borde jag kunna få ett it-jobb och problemet är löst! Måste vara första gången logiken har fel! 😛 haha nä men nu skulle man kanske plugga lite, eftersom jag redan varit på en intervju idag och spanat in dagens skörd av nya jobb är den sidan redan uppfylld. 😉

Haha ibland känns det verkligen inte som mina texter har varken mål eller mening men det är kanske det som är meningen! 😉