Divergent


divergent

Hellu!

Tänkte tips och varna för en film/bokserie som jag förkovrat mig i de senaste dagarna. 🙂 Det var min mamma som tipsade om serien och jag hittade att första filmen hade haft premiär för inte så länge sen så började med den! Jag tyckte den var väldigt bra, spännande, välgjord och med en härlig framtidskänsla ett riktigt energipiller som gav en härlig känsla i magen! 🙂

Och då böckerna nästan alltid brukar vara bättre än filmerna hade jag stora förhoppningar när jag började läsa dem! Det var antagligen dumt, men tror inte det hade hjälpt för jag tycker det är ganska dåligt och slarvigt skrivna! Jag är inte så nog med vad böcker handlar om så länge de är spännande och välskrivna men de var inte denna trilogi, förutom den sista den var mer välskriven än de andra två men det spelade ingen roll pga av de sista ca 40 sidorna. Vill inte spojla någonting men önskade nästan att någon hade varnat mig, otroligt slöseri med tid, tycker verkligen ni ska vänta på filmerna istället! 🙂

divergent-stills-0001

För filmen är great, gillar verkligen Tris, den kvinnliga huvudskådisen, hon är supercool, älskar hennes långa hår(jepp nu vill jag att mitt ska växa ut! ;)) och att hon visar upp ett hälsosammare ideal! Sen är ju Four inte helt fel heller, och tillsammans är de verkligen världens sötaste kärlekspar!  Längtar till nästa kommer ut, bävar dock för den sista, vissa saker kan man ju tyvärr inte ändra på men men den kommer kanske inte ens ut vem vet! 😉

Men gillar verkligen idéen som ligger bakom böckerna med dysotopin och de olika falangerna, är rätt roligt att fundera på vilken jag själv skulle välja! 🙂 Med ett bättre utförande hade detta lätt kunnat bli en ny favoritserie, men icke stannar nog kvar hos serien de odödliga en stund till! 😉