Min första ehh gröna smoothie


energy-smoothie

…Blev lila!! Efter att har suttit och lusläst min bok om gröna smoothisar hela förmiddagen bestämde jag mig för att börja med en smoothie om dagen resten av denna veckan(vill ju inte förpesta sista veckan av älsklingen semester med att vara ett hungrigt monster! 😉 ) och prova en en-dags cleanse på måndag!

Sagt och gjort kikade jag över recepten under kategorin, Ökad energi, då jag fått lite respons att de är fler än jag som känner sig trött!! Fick leta länge innan jag hittade en som inte lät såå äcklig!! 😛 Haha hoppas verkligen att de är bättre än de låter, iaf landade valet på Tropical Blast Booster! Den innehåller granatäpple, blåbär, babyspenat och ananas, men då boken är på engelska är mått enheterna på engelska så hade lite problem med hur mycket 1 cup var och det är nog också därför smootien är lila. För försök mätt babyspenat i ett dl mått ska ni se vad lätt det är! 😛

Men gick sen tillbaka i boken där det står lite om en del av ingredienserna, tyvärr var inte babyspenat med men på alla salladsgrönsaker står det att 1 cup är ca 225-450 g och jag hade bara i 150g(1 påse) för jag trodde ju knappast att 2 cups var typ ett halvt kilo! För det låter ganska absurt! Jaja tror ju knappast att den inte är nyttig iaf, men smaken är inte helt angenäm heller faktiskt, först känner man blåbären milda smak sen blir den ganska sur för att sen gå över till att bli väldigt bäsk, tror granatäpplet ligger bakom båda smakerna, babyspenat smakar ju inte så mycket och ananasen känner man inte heller.

Himla tur granatäpple innehåller så himla mycket nyttigheter så det är värt det trots smaken! Men ni kommer inte få se fler recept med de granatäpple, för de är svindyra!!

I alla fall här ha ni receptet på smoothien ifall ni vill prova;

Tropical Blast Booster

1 granatäpple(skalat, kärnorna kvar)
1 cup(ca 2,5dl) blåbär
2 cups(gissar på ca 450g? ta den sist efter känsla och försök få den grön) babyspenat
1/4 ananas

Mixa i en blender, ha lite vatten om ni vill ha den lösare, den blir ganska tjock.

Innehåller b-vitamin, mineraler, järn, långsamma(kvalitets som författaren kallar dem ;)) kolhydrater och fibrer.

Slutsats, denna smoothie går verkligen in under kategorin vill man vara fin får man lida pin! 😛 Men väldigt mättande iaf! 🙂 Imorgon blir det nog en smoothie för förbättrad hjärnfunktion! 🙂