Inte mycket rätt 4


_DSC0786
Idag har väl varit en sådärkul dag, var hos vet med gulle-Bobblan, hon tyckte en operation var en bra idé för att ta bort tumörerna, men när de skulle lyssna på hennes hjärta hittade de blåsljud på båda sidor.. De hade hon för ett år sen också(dock sa de inte om det var på båda eller bara ena sidan) och kommer antagligen sitta där resten av hennes liv. Går och väntar på att veterinären ska höra av sig med sin rekommendation men kommer väl antagligen bli föreslagen att hon bör få hjärtat ultraljudet först i Malmö innan op.

Borde såklart inte prata pengar när lilla Bobblan har cancer, visserligen än så länge en ganska snäll en, men op kommer gå på sin slant, ultraljudet också på en bra slant och det kommer antagligen även bli diverseutgifter runt om tex, ett blodprov brukar man ta på gamla hundar innan man söver mm mm. Ibland(eller kanske jämt) skulle man varit rik som ett troll!

Dessutom hatar verkligen Barbie att gå till veterinären, de fick lyssna länge och väl på Barbies hjärta då hon skakade så det var svårt att få ut något vettigt av ljuden. Så att flyga runt mellan veterinärerna känns inte riktigt bra. Men bör väl inte gå händelserna i förväg än, får vänta på vad de ska säga.

En sak som däremot fascinerade mig ganska mycket, är vad lite information man får om vilka symptom hunden kan ha vid blåsljud på hjärtat och vad som kan hända. Nu som den google-nörd jag är satte jag mig såklart och forskade lite, pinsamt att jag inte gjorde det förra gången men trodde verkligen inte det var något bestående då de inte hördes något ett halv år tidigare. Skrämmande kan man väl minst sagt säga, blev resultatet, och dessutom var de vissa symptom som passade in väldigt bra på Barbie trots att hon klarade veterinärens fråga om hon var pigg och glad och inte hostig. Pigg och glad är hon, hon gillar att busa och stöka dock inte så länge och gillar inte att springa så länge, förr var hon mycket mer ettrig men samtidigt är hon ju både gamla och halt och jag har räknat det som att hon blivit lat, dessutom har hon varit sån långt innan det hittade blåsljud.

Men det kan ju fortfarande vara anledningen, kanske missade de blåsljudet tidigare, de kunde ju iaf nämt lite saker man kan kika efter OCH berätta lite om vad som gör att hunden får blåsljud och inte bara vifta bort det som att det enda som är med blåsljud är att de inte är riskfritt att söva(vilket de aldrig är) blåsljud kan ju faktiskt bli värre och tillslut ha dödlig utgång även om det nog inte är så vanligt.. Blåsljud kommer ju från att klaffarna inte funkar som det ska och det hörs ju på det att det inte är bra att hjärtat inte funkar som det ska..

Vet inte riktigt var jag ville komma med detta bara att jag vill att min Bobblan ska leva för alltid.. Ska iaf ta en miljon bilder på henne så hon iaf får leva lite grann för evigt.


4 tankar om “Inte mycket rätt

Kommentarer är stängda.