Min kropp – mitt tempel!


Hihi det är en ganska klyschig rubrik, men det är något jag ska börja ta fasta på, iaf i det flesta fall, tänker verkligen inte gå till överdrift(räcker väl med min ganska extrema diet) men tänker börja äta mer fullkorn, mer frukt, mer fisk och mindre snacks, mindre vitt bröd och mycket mindre översockrade flingor.

Anledningen till att jag kommit till denna insikt är av anledningen att jag gått igenom vad jag ätit de senaste veckorna och hur min uppdelningen mellan näringsämnena ser ut,

snittintag

Jag är inte den som tar jättehårt på hur mycket kolhydrater/fett som jag får i mig, onödigt ont men blev lite chockad när jag såg hur mycket fett jag faktiskt åt, snittet låg på 38% av dagliga intaget vilket iofs är inom det rekommenderade intaget på 25-40% men ändå ganska högt, men det som jag blev mest besviken på var hur lågt mitt proteinintag, i snitt 17%, skulle ju hålla det högt för att behålla så mycket muskler som möjligt denna gången, gick ju sådär, nu har jag dragit upp målet till 25%, lite över rekommenderade men det är bara under tiden jag dieter och för att försöka hålla intaget så högt som möjligt!

Utöver det kör jag på 80-20, 80% nyttigt och 20% onyttig njutning! 😉 Fortsättning följer när vi får se hur det går med mina planer, men har iaf både köpt hem massa fullkornsprodukter som också var större delen av min frukost! Plus ett supergott och superenkelt mellanmål som jag återkommer med lite senare! 🙂