Tea-time


_DSC0455

God morgon(ehh förmiddag kanske det vart! ;))

Idag har jag invigt en av mina nya fina tekoppar, är helt kär i dem! 😉 Detta är första steget mot att dricka mer te och lite mindre kaffe då jag känner att det har blir väldigt mycket kaffe det senaste, vilket gör min mage ledsen ibland.. 🙁 Och då jag tycker det är riktigt äckligt att ha mjölk i(förutom om man gör latte och det är jag alldeles för lat för att göra typ 6-7 gånger varje dag! :P) tänkte jag försöka byta ut ett par av kopparna med kaffe mot te istället! 🙂

Just nu dricker jag svart te då mitt gröna blivit för gammalt och smakar blä, men ska ner på stan och inhandla lite nytt grönt te sen! Tycker grönt te(när det kokas på rätt sätt) är mer smakrikt plus att hälsoeffekterna är större, men tror även jag ska prova lite vitt te då det tydligen har liknande och enligt vissa tom bättre hälsoeffekter än grönt, detta hittade jag på iform.se;

Grönt te

 • Skyddar mot cancer
 • Sänker kolesterolhalten
 • Bra mot reumatism
 • Skyddar mot alzheimer
 • Stimulerar viktminskning

Vitt te

 • Förebygger cancer
 • Kan dämpa feber
 • Motverkar vätskeansamlingar
 • Bekämpar infektioner
 • Stimulerar matsmältningen

Dock står det också att vitt te är väldigt dyrt så får väl sen, men svart te är inte så illa pissat det heller;

Svart te

 • Skyddar mot cancer
 • Minskar risken för åderförkalkning
 • Är bra för hjärtat
 • Renar kroppen
 • Stärker immunförsvaret

Speciellt delen med immunförsvaret tycker jag låter väldigt bra med tanke på all skit älsklingen släppar hem från jobbet… 😉