Äta för att leva eller leva för att äta… 2


Nopplis060214Borde göra som Nopplis och bara äta för att överleva! 😉

God middag love!

Idag var det dags för fasta igen, hade funderingar på att flytta den till imorgon men när jag såg vågens otroligt tråkiga siffror imorse bestämde jag mig för att fasta idag iaf…

Funderar på att hoppa maten på fastedagarna helt, blir sååå sjukt hungrig runt 16-17 pga att det är runt då jag äter och tänkte att jag kanske kunde slippa det om jag inte åt alls, dessutom blir det ju ca 1000 kcal mindre per vecka vilket hade lett till att jag gått ner ca 1 kilo till per var 7 vecka, eftersom jag har hållit på i snart 9 veckor hade jag alltså varit 1 kilo närmare mitt mål nu!

Försökte forska lite i om det kunde vara onyttigt att inte äta alls på fastedagarna, men kan inte hitta några belägg för att det skulle kunna vara hälsofarligt, anledningen till att man ska äta 500kcal på fastedagarna är snarare för det ska vara lättare att fasta om man får äta lite.

När jag forskade runt snubblade jag över citatet i rubriken, det är fascinerande hur det citatet inkapslar min relation till mat, har så länge jag kan komma ihåg legat till höger och strävat mot vänster. Hur svårt är det egentligen?! Mat är mat och inget mer! Men iaf citatet gav mig en riktigt tankeställare och jag tänkte faktiskt göra en tavla och hänga i köket av det, så jag kan se det varje gång jag tänker fuska och äta något onyttigt! 🙂


2 tankar om “Äta för att leva eller leva för att äta…

    • Emily Inläggsförfattare

      haha det är det absolut, och jag tänker verkligen inte sluta äta, skulle bara vilja slippa tänka på mat heeeeeela tiden! 😉 Söt du är, det är du med! 😀 <3

Kommentarer är stängda.