Bara en vecka kvar!!


nopplis040813

God morgon bloggen! 🙂

Idag är det exakt en vecka kvar tills valparna är beräknade att komma! 🙂 Känns helt otroligt att veckorna har gått såå himla fort att de nästan redan är slut! 😀 Nopplis verkar fortfarande rätt nöjd med situationen, hon är inte så himla stor och klumpig så hon verkar inte särskilt besvärad! 🙂 Det är skönt! 🙂

Igår bäddade hon för första gången, dock inte i sin valplåda som hon fortfarande inte direkt uppskattar(otacksamma hund 😛 ) utan i våran stora fina säng! Den så ut som ett mindre bombnedslag! 😛 Haha inte direkt uppskatta men iaf trevligt med ett tecken! 😉

Efter jobbet i em ska jag till mammsen, och fota bebis, men också för att leta upp min djurtermometer, det börjar bli hög tid att komma igång med att tempa Nopplis så vi vet när det är dags! 😀

Lite info om temp och öppningstadiet, hämtat från Skk:

En vecka innan beräknad valpning är det dags att införa en ny rutin: temperaturtagning morgon och kväll. Nor- malt har en hund 37,5 till 38,5 grader, en del nästan upp emot 39. Sista veckan innan valpningen börjar den pendla upp och ner för att något dygn innan förlossningen göra en rejäl dykning, kanske ner till 36 grader. Det är en indikation på att öppningsstadiet har inletts, med andra ord: förlossningen är igång. Väntan innan första valpen kommer blir de flesta gånger ett halvt till ett dygn lång, ibland betydligt kortare.  

Nu måste jag kila!
Puss puss