Sitter och räknar pengar… 2


Finurlige_farbror_Joakim

Haha det låter egentligen ganska roligt, särskilt om jag hade menat mina pengar idag, för det hade gått ruskigt fort! 😛 Men det är bara denna månaden också sen kommer mina finanser se bättre ut! 🙂 Men det är också det jag sitter och grubblar över, hur mycket bättre de ska få se ut, och då pratar jag såklart inte om lönen för den får såklart bli så bra som möjligt inga begränsningar där än så länge iaf! Utan det är studiestödet jag funderar på, om jag ska ta lån igen, eller bara köra på bidragsdelen denna gången…

Vill helst slippa lån, har liksom redan över 60,000 i studieskuld, och gillar verkligen inte att låna pengar, har inga krediter och enda gången jag köper saker på avbetalning är när det är helt rätte- och avgiftsfria. Gillar liksom inte att betala mer än jag får så att säga! 😉

Men samtidigt, jag ska nu plugga 150% och att jobba så mycket så att jag får ihop till mat, hyra, pendelkort och alla andra räkningar utöver det känns väldigt svårt, inte bara att få min egen tid att räcka till men även att få tillräckligt många timmar på jobbet kommer bli en utmaning som jag ganska tydligt har misslyckats med i sommar då älsklingen har fått stå för större delan av våran mat! Och denna sits vill jag inte varken hamna i igen eller utsätta min stackars pojke för en gång till, så då är det kanske värt att lägga mellan 600-800 i månaden i alldeles för många år, för kunskap som kan leda till ett spännande jobb där jag förhoppningsvis får bättre betalt än mitt nuvarande och som ger mig mer tillbaka, utan att varken stressa ihjäl mig eller svälta på kuppen! 😉

Dessutom använder jag ju tiden väldigt väl eftersom jag pluggar 50% extra, men dessutom ska jag ta mer ansvar över mina pengar denna gången om jag lånar, inte shoppa loss så som jag gjorde förra året, utan denna gång ska jag ha som mål att spara minst 2000:- i månaden under hela läsåret, och har en buffert på minst 20 000:- när jag slutar så jag slipper ha ont i magen över sommaren när man egentligen ska njuta!!

Men sen blir det nog inte så mycket shopping under hösten iaf, då vi ska på långweekend i slutet på oktober och då vill man ju shoppa där istället för här, så får dessutom spara till reskassan! 🙂
Vad tror ni, vad tycker ni jag ska göra?

Nu ska kika in vad jag ska läsa mer för kurs till våren, när min ena kurs tar slut! 😉
puss puss


2 tankar om “Sitter och räknar pengar…

  • Respelion

    Måste det vara antingen eller?
    Om du inte vet om du skall låna eller ej, så kan du väl låna hälften så mycket. Kompromiss! 🙂

    • Emily Inläggsförfattare

      Jo iofs men då får jag samtidigt bara halva bidraget och då blir skillnaden så liten att det är knappt lönt att låna alls.. 😉

Kommentarer är stängda.