Dags att ta tag i framtiden!


lite

God eftermiddag fina läsare!

Min supergulliga och underbara polare som är snickare erbjud sig att snickra ihop Nopplis valplåda, du är bäst bara så du vet! 😀 Och då uteblev ju dagens uppgifter så jag bestämde att det var dags att ta tag i min framtid, snyggade till mitt cv, det enda jag har kvar att göra där är att byta bild, har den ovan och den är ju inte riktigt aktuell länge! 😉 Hihi typ tre år sen! 😛

Sen har jag typ gått genom en miljon jobbannonser, sökt ett jobb, saknar erfarenhet för de flesta men en del gjorde mig ganska konfunderad, inte från början direkt men efter att ha läst att de sökte en person som var prestigelös i var och varannan annons sökte jag på det då jag inte var helt hundra med vad det betydde. Haha det var ruskigt intressant, hittade en beskrivning som lät ganska bra:

”Helt utan prestige dvs inget som drivs av något annat än de egentliga målen.”

Att man är målorienterad alltså, det låter ju bra, men varför inte skriva det då? För att skriva prestigelös ger tydligen ganska stora möjligheter till olika tolkningar hitta en hel del spännande artiklar och kommentarer om det, som denna;

Har ofta i mitt arbete som karriärvägledare stött på ordet ”Prestigelös”och att det är en egenskap som efterfrågas idag av arbetsgivare. Men vilken betydelse har det egentligen? Slår man upp i Svenska akademins ordlista finns ordet med som ett adjektiv fast utan förklaring. Ordet Prestige däremot har betydelser kopplade till anseende, inflytande och makt. Lös kan tolkas som någonting man inte har ex. arbetslös – arbete. 
Skulle då Prestigelös betyda att man som arbetstagare inte har något anseende, inget inflytande eller makt? Eller handlar det om att inte ha behov och drivkrafter kopplade till anseende, inflytande och makt. Själv tolkar jag en person som är prestigelös som en person som inte har behov av att framhäva sig själv utan en person som lika väl kan lyfta fram andra – lagspelare. Genast börjar jag då tänka på LAGOM. Att vara Lagom och inte sticka ut i mellanmjölkslandet som Jonas Gardell skriver. Har vi kommit till den punkten att vi är rädda och trötta på starka och drivna personligheter som sticker ut och armbågar sig fram. Är Prestigelös motsatsen till den drivne tävlingsinriktade personen – finns det ett motsatsförhållande mellan prestigelös och tävlinginriktad? Kan man vara båda delar?

En annan spännande åsikt står här, http://perjohnsson.wordpress.com/2010/05/08/prestigelos-vad-fan-menar-dem-med-det/ men för långt för att ta med här men jätterolig! 😉

Andra skriver att det handlar om det personliga planet, kortfattat; att inte vara dryg, inte trycka ner andra och vara otrevlig etc.

Man kan också vända på det, och säga att ett person som är för hårt prestigedriven alltid kommer att sätta egot framför arbetsplatsens/projektets bästa – det är viktigare att man själv får en fjäder i hatten och kan boosta sitt ego, än att det går bra för företaget. Prestigelös är då motsatsen. Det har inget att göra med att man inte kan vara stolt över vad man åstadkommer, eller att man skulle bli en slav.

Så det var inte lätt att få någon rak åsikt men på något vis känns det som de som skriver negativt mer är ute efter att gnäll av någon anledning, de skriver mycket mer och oftare, plus att jag gissar på att de som söker anställda nog inte har något ont uppsåt i det! 😉 Men roligt läsning har det varit iaf, dock får jag nog träna på att vara lite mer prestigelös om det är det som som eftersöks, inte för att jag är särskilt dryg och kör överfolk, men lite gör man ju ändå för att man vill vara lite redig! 😉
puss puss