Sigma AF70-300 och Eye-Fi


20130215-105752.jpgFick ju hem mitt nya objektiv från NetOnNet igår, ett Sigma AF70-300/4-5,6 DG, har inte direkt hunnit prova det något större än, men tanken är att jag ska åka till mor och prova det på hästarna där och fika i eftermiddag. Men det lilla som jag provat än så länge visar på att de tar mycket ljusare bilder i mörka situation än mitt andra och är väldigt högljutt, haha det första väldigt positiv de andra en aning knäppt! 😉
20130215-105757.jpgSen fick jag ju också en helt underbar present av min kära karl, ett Eye-Fi 8GB, som visserligen tog en halv evighet att fixa ihop med men när det var klart en helt fantastisk liten grej! 😀 Meningen med ett Eye-Fi är att man ska kunna skicka bilderna trådlöst från kameran till datorn/iPaden/iPhone utan att behöva koppla i några sladdar, vilket är helt super då jag tycker det är drygt att koppla kameran till datorn, tanka ner bilderna där och skicka över dem till iPaden innan jag kan lägga upp dem på bloggen eftersom jag oftast bloggar från iPaden!

Själv överföringen tar lite tid, vilket väl är drygt men ändå snabbare än att mecka med datorn som mellanlänk! 😉 Är fortfarande lite grön med hur jag ska få det att funka men det kommer nog så småningom, dock vill jag verkligen klaga på att de hade glömt en jäkligt viktig del i instruktionerna men det lyckades jag iaf lyckas luska ut iaf med tanke på hur de skrev! 😛

Men på ett eller annat vis ska jag prova mina nya fotoleksaker idag och då kommer bildbevisen!
Puss puss