Malmö Halvmarathon 2013


halvmara

God morgon underbara läsare! 🙂

Idag ska jag börja mitt nya liv! 😉 hehe tänkte jag skulle berätta mer om förslaget som jag hoppade på igår handlar om! Visserligen avslöjade väl rubriken ganska bra vad jag ska göra! 😉 Om 8 månader och 6 dagar tänkte jag springa Malmö Halvmara, till och med jag ska väl lyckas komma igång och fixa det på över två tredjedels år? Haha vi får väl se, men känns just nu som ett peppande mål iaf! 🙂

Ska börja träningen lite mjukt denna veckan med ett schema som jag hittade på Iform;

Dag 2 (t ex onsdag)(blir idag)

  • 5 min. rask gång
  • 1 min. joggning
  • 5 min. rask gång
  • 1 min. joggning
  • 3 min. rask gång

15 minuter totalt

Dag 3 (t ex lördag)(blir söndagkväll!)

  • 5 min. rask gång
  • 2 min. joggning
  • 4 min. rask gång
  • 1 min. joggning
  • 2 min. rask gång

14 minuter totalt

Ska ju såklart egentligen vara en dag 1 också men hoppade över den eftersom det redan är fredag idag! Schemat känns dessutom ganska enkelt så jag tror inte det gör något! 😉

Men tänker bara planera denna vecka till att börja med för det står att om man redan är aktiv kan man prova att börja i mitten av programmet som är 12 veckor långt. Eftersom jag lätt tröttnar om jag inte får en utmaning tänker jag prova det om jag tycker det blir lite för enkelt denna vecka! 🙂

Men annars har jag gott om tid på mig eftersom detta schema för att kunna springa 5 km är 12 veckor långt och nästa schema för att komma från 5 km till 21,1 km(halvmara) är 11 veckor långt blir det ju sammanlagt 23 veckor och jag har 32 veckor på mig så ingen idé att stressa på det! Bättre att göra ett bra jobb och skona knäna som alltid brukar bråka! 😛

Tänkte dessutom se om jag kunde hitta ett 5 km lopp nu under tidiga våren, mellan mitten på februari och slutet på mars att ha som mål med det första träningsprogrammet, några förslag? Helst i Skåne! 😉
puss puss