Fascinationer på en stadsbuss..


Fick en idé när jag var ute med hundarna och såg en liten grupp folk stå och vänta på en buss bara några min hemifrån, kollade upp det på telen och såg att bussen skulle gå om 10 min så jag skyndade mig hem gjorde mig klar och sprang dit, hade inte behövt springa hann gott och väl. 😉 Visst jag känner mig lite lat som inte cyklade, men ville inte ha cykeln på stationen om älsklingen kommer och hämtar mig i Malmö. Fast största anledningen var nog snarare regnet, hatar att cykla i regn och sen ska jag sitta på tåget i 3 timmar dygnsur och frusen!

Men något som jag tyckte var väldigt fascinerande var att av de fyra människor som stod på busshållplatsen, alla fyra hade stått där även 10 min tidigare när jag gick med hundar, var det bara en som åkte med till stationen, alla andra hoppade av tidigare på stationen som det inte ens hade tagit 10 min att gå till!! Ingen hade tungt bagage eller sånt som skulle gjort promenaden jobbigare, en var visserligen ganska fet, men kanske inte riktigt samma sak! 😉

Så var är världen på väg när vi hellre väntar längre på en buss än det hade tagit att går till målet??   Kan ju säga att jag ångrade mitt val att ta bussen istället för cykeln x antal gånger!! Men var så himla trött i benen och skulle jag gått hade jag behövt 25 min iaf och jag väntade bara på bussen i typ en min! 😉 Dessutom hade jag gått hade jag missat tåget med sådär 9 min, för jag hade inte mer än 16 min innan tåget skulle gå när jag gick utanför dörren! Hehe tidsoptimisten Emily, jatack! Men hann iaf! 😉 Dock ska stadsbussåkande inte bli en vana! Behöver verkligen inte mer tid där jag sitter på röven! 😛
puss puss