Två dagars dieten, frukost ”dietfria dagar”.


God morgon underbara läsare! 🙂

Idag har jag haft en fantastisk morgon! 🙂 Eftersom älsklingen började klockan 6 gick vi upp tillsammans, egentligen tänkt kvart i 5 men vi snoozade och spoonade till fem över! 😉 Sen gick vi ut med hundarna tillsammans innan jag packade ihop min frukost(hade inget hemma så får äta lunch ute idag) och han körde mig till tåget när han ändå skulle köra till jobb! 🙂 Passade ju helt perfekt eftersom min cykel står kvar där nere pga att det inte gick att cykla med julkalendern igår! Jag tycker inte jag kräver så mycket för att min morgon ska bli alldeles strålande! 🙂

Dieten går det dock sådär med just nu, allt gick jättebra till efter middagen, då kunde jag inte låta bli chokladen, toblerone, och baconchipsen som låg i skafferiet. Dock blev det mer normalt ätande än hetsätningen i förrgår så de kändes som ett framsteg! 🙂 Så jag kör på, tänker inte grotta ner mig i att jag har fuskat, utan jag kör på så tillslut ska jag nog lyckas! 🙂 Idag får jag ju dessutom äta lite onyttigheter så förutsättningarna är bra idag! 🙂

Så här ser schemat ut för idag, frukost:

Kategori A

 • 1 1/4 dl apelsin- eller grapefruktjuice
 • 1/2 grapefrukt
 • 1 liten apelsin(dagens val)
 • 1 1/4 dl bär
 • 1/4 melon
 • 1/2 banan

Kategori B

 • 2 ägg
 • 1 ägg och 1 skiva bacon
 • 2 1/2 dl lätt yoghurt(dagens val, men 2 dl tjockisyoghurt 80kcal/100g istället för 60kcal/100g)
 • knappt 2 dl keso eller kesella
 • 2 1/2 dl lättmjölk
 • knappt 50g ost
 • 1 rågad matsked mjukost

Kategori C

 • knappt 2dl osötade flingor(dagens val, dock sötade och 30g, vet inte riktigt hur mycket 2 dl är..)
 • 1 1/4 dl gröt
 • 1 skiva rostat bröd
 • 1/2 tekaka
 • 1/2 skiva osötat bröd

Vet inte riktigt vad det är för flingor de pratar om, men om man ska räkna kalorierna på de andra måste de vara ett par sjukt kalorisnåla för hela 2 dl! Så kommer väl gå över budgeten lite med min coco pops! 😉 Men det är ju bara marginellt så de skiter jag i! 😉

Återkommer med lunch och middags menyerna senare, nu måste jag plugga en stund! 🙂
puss puss