Två dagars dieten!


Kan ju säga att efter helgens frossan(som var så extremt att mina äldre släktingar tyckte jag borde se några professionell för mitt av och på beteende 😛 ) är det inte mycket kvar av förra veckans flygvärdinnedietsresultat! :S Haha får helt skylla mig själv har verkligen varit hämningslös så jag är bara glad att de inte var värre! 😉

Så igår började jag på en ny diet, den höll till kl 15! Haha, men jag gör ett nytt försök idag istället! 😀 Ska alltså göra ett försök med två dagars diet, den verkar ganska smart, denna veckan blir ju en liten mjukis start då pga gårdag! 😉

Namnet är ganska missvisande då man egentligen dieter nonstop i först 2-6 veckor, tills man nått sin målvikt, sen trappar man upp i två veckor innan det är dags att leva sunt resten av livet! 😉 Men konceptet är att man kör stenhårt, med typ samma mat som i flygvärdinnedieten två dagar(mån,tis,tors och fre) sen har man en lite mer normal diet(fri)dag(ons, lör och sön) där man dessutom får unna sig två craver(typ kakor, godis, chips, vin mm) i små portioner! 🙂

Dieten är mer flexibel än flygvärdinnediet, man har flera alternativ att välja på så man måste inte äta sånt man tycker är äckligt! Vilket passar mig väldigt bra som är ganska kräsen! 😛 Konceptet är ganska smart och grundtanken är att alla kan hålla en diet i två dagar, dock får vi se om det inte triggar igång mitt av och på beteende så under de dietfria dagarna frossar jag i allt jag kommer över! 😉 Haha men jag ska försöka låta bli och om jag bara vill kanske denna diet kan lära mig att äta med måtta! 🙂

Dock har jag redan fuskat idag, följde inte riktigt frukostanvisningarna, man har tre kategorier att välja mellan, A, B och C och man ska välja en sak ur varje, men idag tog jag dubbelt ut C kategorin, 2 dl yoghurt(egentligen skulle de varit 2×1,25dl men har en tjockisyoghurt i stället för lättyoghurt så drog ner lite på det). Och hoppade B kategorin, typ ett ägg, kalorierna blir nästan desamma, men näringsvärdena blir ju inte så tog med ett par skivor skinka också för att väga upp proteinförlusten! Går jag ner ett gram mindre får jag leva med det! 😉 Och ur A kategorin blev det en apelsin! 🙂 Så här ser frukostalternativen ut dietdagarna:

Kategori A

 • En mycket tunn skiva bröd
 • 1/2 liten banan
 • 1 1/4 dl bär
 • 1/4 melon
 • 1/2 grapefrukt
 • 1 1/4 dl apelsin- eller grapefruktjuice
 • 1 liten apelsin

Kategori B

 • 1 ägg
 • 1 1/4 dl keso eller kesella
 • 1 ostskiva(ca 30g)

Kategori C 

 • 1 1/4 dl naturell lättyoghurt
 • 1 1/4 dl lättmjölk

Som ni kanske ser är boken inte svensk och måttena översatta det ska nog vara typ 1/2 cup egentligen! 🙂 Lunch och middagsalternativen är lite fler:

Kategori A

 • 2 1/2 dl sparrisstänger
 • 2 1/2 dl skivade gröna bönor eller vaxbönor
 • 5 dl böngroddar
 • 1 1/4 dl skivade rödbetor
 • 2 1/2 dl hackad broccoli
 • 6 brysselkål
 • 5 dl hackad vitkål
 • 1 1/4 dl skivade morötter
 • 5 dl hackad blomkål
 • 2 1/2 dl äggplanta
 • 2 1/2 dl tärnad grön paprika
 • 2 1/2 dl skivade champinjoner
 • 1 1/4 dl hackad lök
 • 2 1/2 dl kokt spenat
 • 2 1/2 dl zuccini
 • 2 medelstora tomater

Ni kan ju gissa vad som kommer användas ur den kategorin för mig! 😉 

Kategori B

 • 120-170g kyckling
 • 120-170g kalkon
 • 120g magert nöt-, fläsk-, lamm- eller kalvkött
 • 120-170g fisk eller skaldjur
 • 1/2-1 burk tonfisk(i vatten)
 • 2 1/2 -4 dl keso eller kesella
 • 1 hårdkokt ägg och 30g ost samt 30g kalkon eller skinka

Kategori C

 • 1 mycket tunn skiva bröd
 • 1 1/4 dl lätt mjölk
 • 1 litet äpple
 • 2 aprikoser
 • 1/2 liten banan
 • 1 1/4 dl bär
 • 1/4 melon
 • 1 1/4 dl körsbär
 • 1 1/4 dl vindruvor
 • 1/2 grapefrukt
 • 2 1/2 dl tärnad melon
 • 1 nektarin
 • 1 liten apelsin
 • 1 1/4 dl tärnad papaya
 • 1 medelstor persika
 • 1/2 päron
 • 2 plommon
 • 3/4 dl tärnad ananas
 • 2 dl tomat- eller grönsaksjuice

Sen finns det en lista med födoämnen som man får äta i obegränsade mängder, men den kommer senare för nu ska jag strax av i Halmstad!! 😀
puss puss