Kanske dags för GI?


Har länge gillat GI både som viktminskningsmetod och som ”livsstil” alltså att alltid följa den och må bättre, vet inte riktigt varför det aldrig blivit att jag gjort slag i saken, men börjar fundera på om det är vad jag skulle behöva just nu för att höja min motivation igen.

GI är ju en ganska snäll metod, inte som LCHF(som jag inte gillar) med en massa regler om vad du får och inte får göra, dessutom utesluter metoden ingenting, man får äta kolhydrater, dock är långsamma(från fullkornsprodukter) att föredra, vilket låter toppen för mig då jag behöver kolhydrater för att orka med min vardag och gillar faktiskt fullkorn bättre än vanliga då de mättar mycket bättre! 🙂

Men sen går ju GI ut på att planan ut sin blodsocker kurva så den ligger på ett så jämn och stabil nivå som möjligt, och enligt mer om GI här, ska detta leda till förutom minskat sockersug, blodsockerfall och sockerkickar också till:

  • Att man blir piggare.
  • Får bättre och stabilare humör(skulle jag verkligen behöva, den stress jag har nu gör mig inte till en snäll människa!)
  • Och man håller sig mätt längre, vilket gör det lättare att hålla mina kalorimål!

Sen tror jag magen kommer bli mycket gladare om jag åt lite bättre, för även om jag når mina kalorimål är det inte direkt med den allra bästa maten, tex risifrutti som jag äter minst en varje dag jag är i skolan och även oftast när jag jobbar också innehåller hela 8% rent socker och är det tredje största innehållet i risifruttin, om man utvinner sockret ur en risifrutti är det 3 hela sockerbitar! Dock såg jag när jag sökte på risifrutti att den ska finnas en med lågt GI det tycker jag låter super, Risifrutti Fiber heter den, men jag kan inte se att den finns längre?! Men sen finns det också en lättsockad, tror jag som jag heller aldrig sett men den finns iaf på risifruttis hemsida så det skulle ju kunna vara något annars..

Sen är det ju bara att ta bort det vita(vitt bröd, ljus pasta, vitt ris mfl.) och ersätta det med fullkornsprodukter. Det bör inte bli så svårt, dock såg jag att man inte ska äta potatis?! Vilket jag tycker är jätte konstigt! :S Men det kommer jag nog fuska lite på, älskar potatis! 😉

Återkommer senare med vad man bör och inte bör äta! Nu ska jag strax av!
puss puss