Informationsarkitekt – jag har gjort det igen!!


God kväll underbara läsare!

Det är ju något allvarligt fel på mig, då jag har haft extrema problem med mina bihålor har jag spenderat det mesta av min lördag i soffan med datorn i knät och kikat på utbildningar. Började egentligen med arbetsförmedlingens hemsida och betade av alla framtidsprognoser, för att hitta de jobben som man hade lättast för att få, de med låg konkurrens så att säga! Sorlade bort alla helt übertråkiga och de med 5år+ utbildning, för de orkar jag verkligen inte, plus att de har jag inte studiemedel som det räcker för, man får jag bara 6 år och jag har ju redan förbrukat 2, så max 4 till.

Till slut var jag nere två två jobb, båda arkitekter på var sitt håll, det ena stadsarkitekt eller stadsplanerare typ, och de andra IT-arkitekt, båda faktiskt spännande på sitt håll, hittade dessutom varsin utbildning till dem i Malmö, båda på tre år och öppna för sen anmälan.

Skillnaderna var som sagt ganska få, den enda riktigt stora är lönen, en IT-arktekt tjänar 5-10 tusen mer, minst! Plus det framtida jobbet, en stadsplanerare jobbar mer med kommunen och landstinget och inget direkt privat. Det känns lite mer instängt och oformligare än privat! Kanske bara elaka stereotyper i mitt huvud, men samtidigt har jag ju ett ganska stor intresse av datorer, finns ju en anledning att jag har höga/högsta betyg i allt som har med datorer att göra! :p

Haha så nu har jag iaf sökt till IT-arkitektutbildningen, Informationsarkitekt, helt knäpp då om jag kommer in måste jag tack nej till de utbildningar jag redan kommit in på, måste typ nästan sluta mitt jobb, ta studielån i tre år = ca 200 000 spänn i studieskulder, leva på nudlar i tre år och verkligen hålla tummarna att ingenting, verkligen ingenting går sönder någon sin igen! Haha men samtidigt slutar det med ett sjukt smöget jobb som dessutom kan försörja min hobby utan problem, utan att inkräkta på min hobbytid för en sekund! Är det då inte värt det??

Jaja ska inte ropa hej än direkt har ju såklart inte fått något antagningsbesked än, så det är ingen idé att drömma sig för långt bort! 😉

Men nu ska jag ta mina hemska bihålor och krypa isäng, kan ju säga att dieten inte direkt höll idag heller, eftersom jag har haft extremt ont hela dagen har det blivit en del av allt, men gick nog bara över med ca 2-300 kcal iaf, skönt de, glassen hjälpte inte så idag har det blivit vatten, MASSOR med vatten minst 3 liter skulle tippa på säkert en till. Så hoppas de rensat bort lite skräp! 😉
puss puss