Ny start 2


God middag underbara läsare!

Idag är det dags för ett nytt inslag i bloggen, egentligen ta tillbaka ett gammalt är inslag, just nu har jag mest jobbat på vikten i det mörka, men nu kommer jag äntligen att börja ta upp det i bloggen igen! Känner att jag behöver den peppen för att sluta äta så mycket skit som det blivit de senaste! Igår blev det både pizza, glass och körsbärspaj till exempel, sånt får det vara slut på nu!

Kommer väga mig en gång i veckan, fredagar! Så idag var det invägning och det gick faktiskt bra mycket bättre än jag räknade med, beror nog på att trots skräpmaten har jag tränat ganska hårt med ridningen. 60,2 landade den på. Hundra procent normalt jag vet, men jag vill bli lite mer tonad, vill se musklerna tydligare och slippa dra in magen när jag är på fotoshots! Så mitt mål är 55 kilo har därför bara 5,2 kilo kvar, och då kommer jag belöna mig själv med en iPad!! Det ska bli så kul! 😀

Har redan kommit en bit på vägen kan man säga då jag den 18 mars, när jag började om, vägde 68,6 kilo, det mesta jag någonsin vägt, och det märktes verkligen på mina kläder, ingenting passade och även om jag fick dem på mig bullade det ut små fettvalkar mest överallt!! Så enligt min viktapp har jag 62% klart! 😀

Metoden som jag använder är enklast möjliga, ShapeUps uträkning av dagliga kalorier, med normal aktivitet och en viktnedgång på 6hg i vecka, så dagens kalorimål är 1424 kcal, med tiden sjunker ju antalet kalorier i och med att vikten sjunker så jag kommer kanske få justera hur många hg i veckan för att fortfarande hålla ett hälsosamt kalorimål. I och med att jag har satt normal aktivitet kommer jag inte räkna borttränade kalorier för att bli av med beteende ”ähh jag kan äta detta för jag kommer träna bort det sen” för i många fall uteblir träningen, eller jag orkar inte tillräckligt mycket!

Det gör också att jag fokuserar på annat i träningen än bara hur många kalorier jag tränar bort vilket gör den mycket roligare! 😀

Kommer lägga upp vad jag äter nästan varje dag, bara för att se till att hålla mig nyttig, vill ju inte lägga upp skräpmat! :p Dock kommer jag ha en fridag i veckan, det är inte meningen att jag då jag ska prega i mig allt jag kommer över, men en dag när jag inte behöver räkna kalorier, denna dag kommer nog infalla på helgen, fredag, lördag eller söndag! Om det inte händer något speciellt! 🙂

Ja just det, slutmålsdatum har jag lite drömskt satt den 1/11, det är nästan 12 veckor tills dess, så det borde inte vara omöjligt, enligt ShapeUp ska det bara ta 9 veckor, men då det har tagit mig nästan 20 veckor att tappa 8,4 kilo, är jag lite skeptisk! Men med erat stöd ska det nog gå! 😀 Anledningen till just detta datum är att de är då vi ska flytta och då vill jag fokusera på flytten och inreda den nya fina lägenheten och inte på att gå ner i vikt! 🙂

Så det var väl allt, nu kör vi, eller jag iaf! :p

Nu ska jag göra lite ändringar i menyn och lägga upp mina mål! Och ändra kategorin Hälsa till Hälsa och Viktnedgång!
puss puss


2 tankar om “Ny start

  • Ida

    Bra jobbat hittills! Förstår hur du känner det men jag tror du ska försöka träna lite mer om du vill se lite magrutor som du säger, inte lägga lika mkt fokus på maten lixom! Men du har ett bra resonemang om att det ska vara en hälsosam viktnedgång! 🙂 Lycka till! Kram

  • Sandra

    Yeey 🙂 vad kul att få ett ansikte på dig äntligen! Du är ju jätte smal och fin! Ska bli kul att följa dig här 🙂

Kommentarer är stängda.