Körsbärspaj


  

Ville fira att vi idag köpt en ny hästtransport, så det fick bli en körsbärspaj, den blev god men lite för söt för mig även om vi hade i lite hallon också, för att jag tyckte det såg för tomt ut i formen med bara ett paket körsbär! Haha!

Att göra körsbärs smulpaj är ju väldigt enkelt,

Ett paket körsbär och lite hallon om man vill
3dl mjöl
1dl socker, jag hade i stevia sweet istället, mycket nyttigare! Bytte även ut sockret i vaniljsåsen till stevia. 😉
100-125g smör, det ska vara 125g men jag tror inte jag i mer än 100g och det funkade utmärkt!

Ska du koka vaniljsåsen så börja med den så den hinner kallna under tiden! Ugnen på 200-225°c, häll i bären i formen, mina var frysta så jag ville att de skulle tina lite. Sen är det bara att blanda, först mjöl och socker(stevia) sen blanda i smöret som man deler i små bitar och kleta med fingrarna tills det är smulor! 🙂 ca 20 min i ugnen och klart!

Tycker ni om att det är lite mer syrligt skulle jag prova att ha lite limejuice på bären innan smulorna! Det ska jag prova nästa gång! 😀
puss puss