Cavaletti är vår grej!


Shit vilket fantastisk ridpass vi har haft idag, blev lite ändring så jag åkte ut ikväll istället när det var lite svalare, lånade en övning ur min nya favoritbok, Träna hästen för hoppning, av Anthony Paalman;

Man börjar på det böjda och avslutar på det raka, la den dock åt fel håll så man red mot utgången vilket gjorde Cayola lite ouppmärksam i början, men gud vad avslappnad och eftergiven hon blev efter ett par gånger, gick som en liten peng! 😀 Sen tränande vi också massor med övergångar, mamma har tjatat på mig massor med gånger om det och äntligen kom jag till skott, sent ska syndarn vakna ;), och hon bara dansade fram! Var nog ett av de bästa passen vi någonsin gjort!!

Dock la jag också upp ett par galoppbommar, tänkte jag skulle träna på lite tempoövningar men det funkade sisådär, ibland lyssnade hon med oftast kastade hon sig bara över bommarna helt utan kontroll! Nästa gång ska jag lägga upp ett par cavaletti på galoppavstånd för att hon ska träna på att inte rusa på hinder! 🙂 Det är väldigt positiv att hon tycker det är så himla roligt att hoppa men hon måste också kunna hoppa kontrollerat! 🙂

Nu är det dags för sängen! Sov gott!
puss puss