Smulhallonpaj!


Finns det något godare än smulpaj?? Blev så himla sugen och efter att slitande och bärande tyckte jag att de var välförtjänt! Så himla enkelt också! Hade inte tillräckligt med hallon så jag fyllde ut med lite blåbär, blev inte direkt sämre! :p

Receptet(4-6 personer):

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl hallon
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader(hade 200°c). Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i hallonen och sockra lite lätt(kan man strunta i om man har i lite blåbär, blir lite för söt annars).

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl(hade inte jag i och det blev väldigt fast ändå).

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter, servera med vaniljsås och njut!!

Haha vet att jag egentligen ska äta nyttigt då jag vill krympa lite på bredden, men går faktiskt fortfarande ner i vikt, inte så mycket kanske, 2 hg denna veckan men då har jag också ätit precis vad jag velat. Egentligen är det inte så viktigt vad man äter utan hur man äter, så länge man äter hyfsat vettigt iaf, skräpmat varje dag funkar ju dåligt! 😉 Men just nu satsar jag på vanlig mat i lite mindre och lite fler mål, äta när jag är hungrig och sluta när jag är mätt så att säga och röra på mig! 🙂

Hihi då fick ni lite hälsopropaganda ihop med hallonpajen också! 😉 Nu ska jag gå tillbaka till min verklighetsflykt igen innan det är dags för sängen, berättar mer om den imorgon! 🙂 Sov gott! puss