Smulpaj!


Ingenting man kanske borde äta varje dag men någon gång ibland får man allt unna sig och detta kändes som det absolut bästa sättet att fira Valborg och fira in våren, och det var också helt underbart gott!

Receptet:

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl blåbär
  • ev. 1 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Fördela sedan smuldegen över bären och grädda pajen i cirka 20 minuter.

Fast jag hade den bara inne i 13 min hade jag haft inne den längre hade den blivit svart. Så håll koll på den! 🙂
Puss