Rocka bort fettet!


Provade tidigare min nya tunga rockring som jag köpte på Clas Ohlson igår, i början var det outhärdligt, det gjorde verkligen fruktansvärt ont, i de ögonblicket var jag helt säker på att jag hade kastat de 249:- ringen kostade i sjön. Men det gick fort över och när jag väl fått in svinget var det faktiskt riktigt okej! 🙂

Hittade ett nice program på Iform om hur jag ska komma igång:

VECKA 1 + 2

2 min:
Stå med fötterna på en axelbredds mellanrum och ha ringen i midjehöjd. Sätt den i rotation och håll igång den med hjälp av cirkelrörelser med höfterna. Det krävs lite tillvänjning, men kommer snabbt att kännas naturligt. Snurra åt det håll som känns naturligt, så kan du senare försöka åt andra hållet. Öva dig i att hålla igång ringen i 2 minuter. Tappar du den, tar du bara upp den igen och fortsätter, det ger också bra träning tills du kan hålla igång den utan att tappa den.

4 min: 
Variera mellan att rotera ringen snabbt och långsamt och hålla armarna vågrätt respektive lodrätt. Se till att utmana dig själv hela tiden så att svetten rinner i pannan.

Gör övningarna minst 3 x i veckan

VECKA 3 + 4

2 min:
Gör vanliga rockringsrotationer där du håller igång ringen i 2 minuter. Byt gärna riktning under tiden så att du utmanar dig själv och roterar den i motsatt håll åt vad som känns naturligt.

6 min:
Byt mellan att rotera ringen snabbt och långsamt runt. Variera dina armrörelser så att du växlar mellan att hålla armarna lodrätt över huvudet. Se till att utmana du själv hela tiden så att svetten rinner och pulsen ökar.

1 min: 
Turbo-rockande – rotera ringen så snabbt som du bara kan.

Gör övningarna minst 3 x i veckan

VECKA 5 + 6

2 min:
Gör vanliga rockringsrotationer i 2 minuter. Byt riktning under tiden och rotera den i motsatt riktning mot vad som känns naturligt.

4 min: 
Variera mellan att rotera ringen snabbt och långsamt. Variera dina armrörelser så att du växlar mellan att ha armarna vågrätt och över huvudet. Se till att utmana dig själv hela tiden så att du svettas och får upp pulsen.

2 min: 
Gå runt medan du håller ringen i svängning. Gå med långsamma steg så att du kan hålla kontrollen över ringen.

1 min: 
Turbo-rockande – rotera ringen runt så snabbt du överhuvudtaget kan.

Gör övningarna minst 4 x i veckan

De första två veckorna ska man ju bara rocka i 6 min per gång, men jag kunde inte låta bli att rocka i 10 min idag, det var väldigt roligt! 🙂 Dock är chansen att jag kan göra om det i morgon väldigt liten! Har ganska om runt magen! :p

Läste om två tjejer som hade tappat 4 och 5 cm på sex veckor, det ska bli mitt mål! 🙂
Puss