På väg mot Malmö för sista gång, för nu.


God förmiddag kära läsare!

Sitter nu på tåget mot Malmö för den allra sista behandlingen, har kommit fram till att jag kanske dömde behandlingen lite för hårt, tycker faktiskt min mage ser mycket snyggare ut idag, kan vara inbillning med det skiter jag i! 😉

Men har ändå tänkt vänta med nya behandlingen ett tag, tror den gör större nytta när man är inne i en diet och kan låta bli att vräka i sig kladdkaka och choklad med jämna mellanrum! 😉 Så jag tänkte sätta ett mål, först ska jag genom Gi modellen och massor med träning gå ner 5 kg, tror det är en ganska lagom siffra för då är man verkligen inne i det och sen prova fem nya behandlingar och se om det ger mer resultat. 🙂 Ska inte på något vis hetsbanta utan tänkte lägga upp det på 2 månader vilket blir ca 5 hg i veckan. 🙂

Fast jag precis läst en artikel i MåBra om att gå ner 5kg på 2 veckor, tror inte på det för fem öre, men man kanske skulle prova den de två första veckorna för att få en rivstart! 🙂 Så här ser måltidsplanen ut:

Koffeinkick
Drick en kopp starkt kaffe eller en stor kopp grönt te. Inget till. Ta sen en 30 minuters motionspromenad, cykel- eller joggingtur. Koffeinet ökar ämnesomsättningen och triggar kroppen att använda fett som energikälla vid fysisk ansträngning.

Fruktfrukost
Är frukt och bär som första frukostmål och flera gånger under förmiddagen, eftersom det ger snabb energi. Citrusfrukter, framför allt grapefrukt, ökar dessutom fettförbränningen. Drick juicer gjorda på färska eller frysta frukter/bär. Eller gör en smoothie gjord på bara frukt och bär. Undvik protein och mejeriprodukter.

Sent morgon(mellan)mål
Ät en fullkornssmörgås med proteinrikt pålägg och grönsaker. Alternativt gröt/fil/yoghurt med bär och frukt. Eller en påse blandade, osaltade nötter.

Sopp- och salladslunch
Varva mellan soppa och sallad till lunch. Soppa har mycket bra mättnadseffekt eftersom vätska fyller magen(nja, det håller jag knappast med om, men gott är det särskilt nu när det är sååå jäkla kallt!). Variera mellan olika typer. Sallad med näringstäta fettförbrännande grönsaker samt mycket protein i form av kyckling, skinka, lax och så vidare ger mycket näring, bra mättnadskänsla och stor fettförbränning.

Mellanmål
Ät en fullkornssmörgås med proteinrikt pålägg som makrill och fiberrika grönsaker. Alternativt gröt/fil/yoghurt med bär och frukt. Eller en näve blandade, osaltade nötter.

Middag
Nu ska du undvika stärkelserika kolhydrater som potatis, ris, pasta, rotfrukter och majs(de sista två är inga problem, äckliga!) för att hålla insulinnivåerna och fettlagringen nere. Ät  rosa mat ofta – till exempellax, räkor och skaldjur. Ät en blandad sallad eller minst tre råa, kokade, wokade eller ugnsrostade grönsaker till middagsmaten.

Kvällsmål
Undvik att äta sent på kvällen. Men om du tränar eller är hungrig kan ett lätt kvällsmål hjälpa dig att somna. Välj mat som håller socker- och insulinnivåerna nere. Keso(blää!!) med nötter eller frön, liten omelett med kalkon och lite river parmesan, eller yoghurt med nötströssel(någon som vet var man kan köpa sånt, lät ju super smaskigt! :))

Så ser det ut, ska berätta mer om fettförbrännande grönsaker på vägen hem är strax i Malmö nu! 🙂
Puss