Grönt tedille


Japp det är sant, jag som aldrig någonsin skulle dricka te(svart te) frivilligt, då jag tycker att det inte smakar ett skit, typ varm extremt utspädd saft, blä vad äckligt. Och grönt te ska vi inte prata om det är ju ännu värre beskt och äckligt, haha är inte riktigt säker på om jag någonsin druckit det tidigare eller om jag fått den uppfattningen av min mor, som tycker det. 😉

Men så fel man kan ha! Me Love grönt te!! Iaf det nya jag köpte nu, liptons gröna te med mandarin och apelsin smak i små tepåsar ger kanske inga smaksensationer, men var igår inne i den lokala lilla tebutiken och shoppade te, kiss me kate och sultan och där kan man snacka riktigt gott te!! Mums, är redan inne på min tre kopp för idag! 🙂

Igår så sniffade jag dock bara på teerna i butiken det var inte förrän jag såg vad mörk kiss me kate var som jag blev orolig att jag fått ett svart och inte grönt te och var tvungen att söka på det som jag fick reda på smakerna:

Kiss me Kate, är grönt te smaksatt med jordgubbe, vanilj och peppar. Med vackra bitar från jordgubb och bourbonvanilj samt vitpeppar.

Pepparen känner man inte alls, vilket är tur då jag hatar vitpeppar, men de andra smakerna kommer fram väldigt väl, och detta te kan jag till och med dricka iskallt utan att de smakar beskt, helt underbart gott!

Sultan, min favorit, är grönt kinesiskt te smaksatt med äpple, päron, ros och grädde.

Det går inte att beskriva hur himla gott sultan är!! Mums mums!

En annan sak jag läst var att anledningen till att grönt te kan bli beskt är om vattnet är för varmt grönt te ska tillredas i vatten 75-85 °C, måste köpa en termometer så jag kan mätta temperaturen bättre, men så gott som mitt blir tror jag att jag är ganska rätt ute! 😉

Haha det krävs en del för att dricka te, fick inhandla en lite tekula också igår och idag måste jag springa ner på stan och köpa några söta teburkar, det är tydligt inte bra att ha teet kvar i papperspåsarna jag fick det i, och termometer! 😉 Någon sånt här vill jag har: 

Ett hg grönt te kostar mellan 30-40 kr, till en kopp räcker det med 2 g te, vilket betyder att för 30-40 kr får du 50 st underbar hälsobomber som kommer göra dig lite snyggare, lite smalare(bra för ämnesomsättningen och sockersuget), lite friskare, ge dig ett lite längre liv och du kommer att känna dig ruskigt redig och hälsosam! 😉
Puss