Back home again..


20111213-111038.jpg

God morgon världen!

Nu är jag hemma igen! Eller ja egentligen kom jag hem redan igår, men efter att ha varit uppe i nästan 20 timmar, sen 2:30, och var jag helt slut i går kväll och gjorde typ inget mer än bara dråsade isäng.

Dock var resan verkligen värt det, trots att jag inte riktigt var säkert på det den sista timme i bilen igår, när jag hade väldigt svårt att hålla mig vaken. 😉 Föreläsningen var super intressant och den svarade på så otroligt många frågor, ett par sådana hade antagligen gjort att man äntligen förstått vad det är vi ska göra sen när vi är färdigutbildade. Det kommer dock inte ske, detta var den första och sista, sorgligt värre, då vi har väldigt lite att specificerad kunskap, vi vet lite om mycket som en av mina kursare sa, vilket kommer kräva att vi läser vidare senare.

På de området fick jag reda på väldigt mycket som jag inte hade en aning om, tex att vi nog kan läsa ett tredje år på utbildningen till kandidatexamen, där inriktningen är folkhälsa, så att man senare kan arbeta med att ta fram planer och strategier för att förbättra hälsan inom tex en komun, stad, land mm, låter väldigt intressant.

Men där måste jag kolla vidare, då våran utbildning inte finns kvar i Gislaved längre, vi är sista klassen, kanske vi måste gå den i Skövde, och jag är lagom sugen på att åka enda till Skövde lika ofta som jag nu åker till Gislaved. Samtidigt tyckte jag det var väldigt trevligt att åka på föreläsning, gemenskapen och att träffa en lärare face to face så man kan ställa frågar direkt var väldigt roligt, så jag kanske borde satsa på en utbildning här ner som inte är på distans, fråga är bara vad jag ska läsa i så fall! 😉 hmmm. får söka vidare på det! Skulle även vilja läsa mer och kost och träning också, det fick vi även som tips på av våran föreläsare.

Föresten igår kom jag fram till igår att jag ska sluta äta godis på helgerna, en av mina kursare hade gjort det och de var väldigt peppande så jag måste prova, kommer gå efter teorin, det är okej och mänskligt att misslyckas, bara att kämpa vidare tillslut lyckas man! 🙂 Så här i början tänkte jag har lite naturgodis som substitut, visst kalorimässigt är det ingen större skillnad, men naturgodis innehåller ändå bättre ämnen än godis. Nu är det bara att kämpa på! 😉
Puss