Grönt är skönt


20111207-124000.jpg

Jag dricker grönt te nästan varje dag, anledningen till de var från början för att det är bra för ämnesomsättningen, nästan alla bantningsmedel innehåller grönt te av den anledningen. Men samtidigt är det ju inte de enda som grönt te är bra för, överallt står det som en mirakel medicin, men när jag tänkte efter kunde jag inte komma på varför, så jag sökte runt lite och detta var vad jag fann;

Grönt tes positiva egenskaper:

I grönt te finns en stor mängd polyfenoler som är antioxiderande ämnen. Dessa tros kunna skydda kroppens celler och DNA mot de fria radikaler som kan orsaka cellskador, celldöd, åldrande och åldersrelaterade sjukdomar.

Ämnet EGCG i grönt te hindrar cellerna i hjärtat och hjärnan att dö efter en hjärtinfarkt och främjar läkningen av celler så att man återhämtar sig snabbare.

Personer som nyligen fått typ2-diabetes kan med stor sannolikhet tillfriskna med hjälp av grönt te.

EGCG tycks kunna oskadliggöra och döda cancerceller genom att förhindra att nya blodkärl bildas, som cancercellerna behöver för att kunna växa.

En engelsk studie visar på att om man i samband med måttlig tar ett tillskott av extrakt från grönt te (GTE innehåller främst polyfenoler och catechiner (EGCG). Tillskott av GTE gav 17% högre fettoxidation, 15% lägre insulinbelastning och 13% förbättrad insulinkänslighet. Tillsammans så betyder det att grönt te förbättrar fettoxidationen vid måttlig fysisk aktivitet samtidigt som omsättningen och kontrollen av glukos (kolhydrater) klart förbättras.

Två koppar grönt te om dagen minskar risken för hjärtsjukdomar med 75 procent. Det minskar också risken för att dö i tjocktarmscancer.

2003 visade forskare från engelska Sheffield University att EGCG kan skydda ledbrosket mot skada vid reumatism.

Forskare från Florida har upptäckt att EGCG hämmar produktionen av ett protein kallat beta-amyloid som ger minnesförlust hos människor som lider av Alzheimer.

Amerikanska forskare har kommit på att grönt te ökar ämnesomsättningen, uthålligheten och kan främja viktminskning.

Grönt te säker också kolesteolnivån.

Grönt te innehåller naturliga antihistaminer som motverkar svullnad och irritation till följd av allergi.

Grönt te är också något som förekommer hudkrämer och andra hudvårdsprodukter. Tebladen är nämligen mycket motståndskraftiga mot solens strålar och kan därför skydda huden.

Visst lät det bra? Avslutar med ett härligt citat jag hittade:

“Dricker du inte redan grönt te är det troligen det livsmedel som du kan börja äta som kan förbättra din hälsa mest. Grönt te slutar man inte att dricka.”

Jag ska absolut dricka mer grönt te!
Puss