Fastans stund har guld i mun


Nu på morgonen har det varit när att jag bröt min fasta, när man jobbar är det svårare att hålla motivationen uppe, då kommer tankarna som, jag kommer inte orka jobba utan mat i magen, visst känner jag mig lite hängig, måste nog äta lunchen redan nu… Har gårdagens supersmaskiga fläskpannkaka stående i kylskåp, så det är inte så konstigt att jag blev sugen.

Men så tänkte jag efter, är jag verkligen hungrig eller bara sugen, tog även ett glas vatten och då försvann allt  sug, jag är inte hungrig, har bara ett stress-sug, som jag verkligen måste komma över, är grymt trött på att äta mig äckligt mätt bara för att jag är nervös och stressad! Men detta var iaf ett litet steg i rätt riktning! 🙂 Skönt värre, nu ska jag bara försöka hålla det i två veckor, tills det blir en vana, så har ni några bra tips på vad man kan göra för att lugna ner sig när man är stressad? 🙂

Det är faktiskt ganska skönt med fastan, känner mig mycket piggare(så jag vet inte varför jag funderade på om jag var hängig, ren inbillning!) och på något vis känns det som att jag har lite mer kontroll på mina matvanor, nu är det bara 8 timmar om dagen jag behöver försöka behärska mig,sen slipper jag tänka mer på mat, för då får jag ändå inte äta något! Mitt problem är att när jag väl börjat äta har jag svårt att sluta, avundas min karl som kan ta två-tre godisbitar ur gottepåsen och sen sluta för att han tröttnat, en annan har ju svårt att sluta förrän påsen är tom! Därför är de så himla skönt med fastan, för man kan inte få i sig lika mycket under 8 timmar som under 12-14 timmar som de ser ut i vanliga fall! Dock gjorde jag ett bra försök i helgen, vilket gav enorma magsmärtor så nu försöker jag äta mer normalt!

Idag vill jag att dagen på jobbet ska gå supersnabbt, för direkt när jag slutar ska älsklingen hämta upp mig så vi åker direkt till Malmö! Kuligt värre! 🙂 Då ska jag även leta efter proteinbars, för de har jag haft svårt att hitta här!
Puss