Aspirinmask


God morgon världen!!

Ny vecka igen, denna vecka ska jag må toppen och verkligen ta hand om alla delar av min kropp, inifrån och ut! På dagens schema ligger hudvård, så jag började dagen med att springa ner till apoteket och köpa Aspirin 500mg, för att göra en aspirinmask.

Har hört väldigt mycket om den ”mirakelmask” det senaste, och söker man på det på google kommer det upp hur många bloggar som helst som berättar vilken fantastisk mask det är, så nu var jag ju bara tvungen att prova!! 😉

Det finns väldigt många olika sätt att göra den på, vissa använder bara lite vatten, andra honung, fil eller yoghurt, någon hade också i ekologisk gräddfil för den innehåller AHA, och med aspirinen BHA får man allt i ett så att säga.

Man har bara på några droppar vatten på 4 tabletter, en droppe till varje, ska vara lagom jag hade lite mer, se trycker man bara försiktigt sönder dem, tillsätter om man vill ha något mer i och smörjer in hela ansiktet. Se bara till att både händer och ansiktet är ordentligt rengjort!
Själv hade jag tänkt bara ha i lite vatten, men det slutade med att jag hade i honung också för det blev för pulvrigt och ville inte fastna i ansiktet, honungen ger den bättre konsistens. Dock håller lukten på att ta koll på mig, tycker verkligen inte om honung (min kille kan äta de rätt ur burken, illamåendefaktor) så nästa gång ska jag nog prova tipset om ekologisk gräddfil, så blir det även lite anti-aging effekt på det, aldrig fel att börja i tid! 😉

Det enda som alla hade samma åsikt om var hur ofta man skulle använda den, där är det de vanliga, 2 gånger/veckan om man har fet och oren hud(som min) och 1 gång/veckan vid normal/torr/känslig hud, lätt som en plätt, på torsdag bli nästa mask! 😉 Särskilt som aspirin bara finns i 50 st förpackningar så de tar slut någon gång! 😉

Hur länge man ska ha masken på ansiktet är nog en fråga om hur mycket tid man har, mellan 15-60 min var lagom, har man känslig hud ska man nog inte ha den på en hel timme, då är det nog bättre att börja på 15 min och jobba sig uppåt om man inte är nöjd! Jag ska har den på i en timme, vill ju få ut så mycket effekt som möjligt, så man får blodad tand att fortsätta, har ca en kvart kvar, kommer uppdatera inlägget med resultatet sen. 🙂

Förresten, masken kliar väldigt om man får den i näsan, bara så ni vet! 😉

Uppdatering:
Wow, masken var helt underbar, haha glömde bort tiden, så jag hade den på i ca 70 min! Men känner mig superfräsch och huden strålar nästa lite! 😉 När ni tvättar bort den så skubba gärna lite grann, och glöm inte att smörja in ordentligt med återfuktande kräm efteråt!
Om inget oväntat händer, ska jag köpa ekologisk gräddfil på torsdag och göra om det, men aldrig mer honung, skitsvårt att få bort den, alldeles kladdig och äcklig!

Puss