Tysklandsresa!


God morgon gott folk!! Sovit gott i natt?! Det har jag, dock alldeles för kort, typ 5,5 timme! Är typ levande död just nu, måste plugga men det går skitsegt!! Funderar på om jag kanske ska åka ut till Laura och ge henne hennes nya täcke och rida lite så kanske jag piggnar till och kan plugga effektivare! 😉

Men nu går vi över till gårdagens resa! 🙂 Mami skulle ner till Tyskland och hämta hem trå hästar och frågade och jag ville följa med, så hon slapp åka ensam. Det var evigheter sen jag var där nere så jag hakade givetvis på trots att det innebar att jag var tvungen att gå upp 5!

Det första problem uppstod redan innan jag kommit hem till mami, det är vägarbeten överallt och jag fick stå och vänta på att en väg gubbe satte upp skyltar! Och vägarbetena förföljde oss hela vägen!! Vilket verkligen försenade hela resa, och att det blåste rena storm mot- eller sidvind hela vägen ner gjorde också att det gick ganska segt!

tysklandresa 016tysklandresa 017tysklandresa 018

Hos Ira var det lika fint som vanligt! 🙂

tysklandresa 032

Hälsade på våran unghingst som står där nere, han var jätte fint som vanligt!  🙂

tysklandresa 051

Hälsade även på en söt ponnyhingst…

tysklandresa 049

…och Amalgam, min favohingst hos Ira.

Hade ju tidigare tänkt betäcka Laura med honom, men funkar ju inte nu när jag har henne uppstallad, finns inte samma plats möjligheter. 🙁

Vi gav ganska fort upp att hinna med färjan hem vid 3 och skulle istället ta 5 färjan! När vi hade knappt 20 min kvar tills vi skulle vara vid färjan, blir det stopp på vägen, och där stod vi i kanske 40 minuter innan det släppte.  Hade ju inget att göra så jag satt och sminkade mig! 😉

tysklandresa 090tysklandresa 092

Blev blå ögonskugga och röda läppar! 😉

Det var ganska häftigt utanför fönstret, det blåste så mycket, att det blåste upp jord och sand från åkrar att det bildades en sandstorm!

tysklandresa 062

Man kunde nästan inte se bilarna som kom från andra hållet! När det först blev stopp var vi rädda att det skulle ha skett samma olycka som i fredags när det blev en jätte krock på 50 fordon pga sandstormen, vilket kostade 8 personer livet och skadade 131 stycken. Himla tur att det inte var så, för det var nästan på samma ställe.

När vi kom förbi där det var stopp, såg man hur de höll på att bärga en swimmingpool, som en liten lastbil försökt köra ut i blåsten med, ganska korkat i och med att de körs på högkant och det blir ju ett rejält vindfång i en sådan!

tysklandresa 065

När vi väl kommit förbi stoppet var det bara knappt 15 minuter tills färjan skulle gå så vi insåg att det inte var någon idé att stressa dit för att se det åka iväg, så vi fick oss en tur på Kaufland iaf!

tysklandresa 079

Wii, det resulterade i en handväska, den blommiga till vänster, kommer bättre bilder sen! Och super billigt schampo till mig och en trädgårdsblomma till mami.

tysklandresa 080

Plus varsin smarrig korv för bara 1 € st = ca 9 kr. 🙂

Sen gick resten av resan i alla fall utan fler problem, köpte en present till Älsklingen på båten , men han har inte fått den än så kan inte berätta vad är! 😉

tysklandresa 097

Det  blåste ganska bra på båten! 😉 Man gick som om man var riktigt full! 😉

Det kommer lite fler bilder, lite tysk klädinspiration från Kaufland senare!

Puss