Världens godaste kladdkaka!


Gutten tag!

Gjorde en super smarrig kladdkaka igår;

kladdkakamhallon

Ingredienser

2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe (struntade i det)
2 dl färska eller frysta, tinade hallon(hade i både hallon och blåbär)
0.5 dl kokosflingor att bröa formen med(gillar inte kokos så jag använde ströbröd istället!)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.

2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.

3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och hallon. Vispa ej!

4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig). (använde en glasform så jag struntade i frysen, och hade den på fönsterbrädet istället)

7. Garnera med lite hallon och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Sååå gott, och inte lika tung som en vanlig kladdkaka!

Puss