Dagen tips–Penselrengöring! 2


bloggbild

Har precis rengjort penslarna och då kom fram till att jag ville dela med mig av några tips som jag fick när jag var på utbildningen och sånt jag kommit fram till efter att skrubbat mina små penslar måånga gånger! 😉

 • Lägg inte pengar på dyr penselrengöringsmedel, vanligt diskmedel är precis lika bra.
 • Vid dåligt med tid, penslarna måste vara rena och torra fort; använd handsprit, helst i geleform; Klicka ut lite på en ren yta, tex en kakelplatta, dutta penseln i spriten inte för mycket, hellre för lite och ta en gång till, dra penseln fram och tillbaka på plattan tills den inte längre lämnar något spår och är ren, låt den ligga i 10-15 min så spriten hinner avdunsta, klart!
 • Men detta kan man inte göra varje gång, man måste även djuprengöra! Vilket man enklast gör med diskmedel!

Några saker att tänka på:

 • Rengör alltid i hårens riktning, från skaftet och utåt, när du sköljer tippa borden neråt, det är skonsammare mot borstarna och de ger dem längre hållbarhet!
 • dutta i diskmedlet och dra borsten fram och tillbaka i handflatan, se till att håren alltid ligger åt rätt håll
 • skölj noggrant, det får inte vara något diskmedel kvar i borsten, om borsten knastrar när du böjer den när den torkat, har du inte fått ur allt diskmedel!
 • Krama försiktigt ur borste och lägg den på en handduk! Vänd borstarna ibland på handduk så torkar de fortare! 🙂

Blir ju så mycket snyggare sminkning med rena redskap! 🙂

Puss


2 tankar om “Dagen tips–Penselrengöring!

 • Linnea

  Diskmedel på borstarna är inte sådär jättebra, mycket bättre att använda vanligt hårschampo, iaf när det gäller borstar med riktigt hår 🙂 Dock kan man använda diskmedel på de lite mer svårtvättade penslarna som läpp-pensel, foundationborste och concealerborste 🙂

  Emily: Okej låter ju vettigt! :), men mina har hållt sig jättefina iaf! 🙂 Det var ett tips jag fick av min lärare! Puss

Kommentarer är stängda.