Vårens hetaste ridresa 2011


Fick ett mail från mossan om denna resa, verkade så himla underbar!! 

Exotisk ridresa till Saharaöknen, Tunisien 
4 – 11 mars 2011

tunisien2kryddor

Tunisien

Följ med Equi Tours till denna exotiska ridresa som är till för dig som kan rida. Skritta över sanddynerna, trava på sandvägar eller rid i full galopp på de sträckor som är platta. Abdelati och svenska Marianne, tar väl hand om oss på plats. Om du inte kan eller vill rida häst så finns dromedarer (det kan alla rida). Boendet är i beduintält i öknen, första och sista natten på hotell. På kvällarna efter maten bjuds det på te och sång till beduintrummor. Välkomna till en unik upplevelse mitt i Saharas öknen.


th_29

Veckans äventyr innehåller flyg till Monastir, transfer till Douz och öknen, ridning ca 2 h varje dag, helpension,kulturella upplevelser och härlig gemenskap!


Ridningen innehåller b la:
Ridning till brunnen i Doaria – en handgrävd brunn som en familj i Douz skänkt till sina ökenvänner. Djur och herdar som är på väg har ofta svårt att hitta vatten, det är långt mellan brunnarna.

Ridning till de stora sanddynorna, på vägen dit och tillbaka är det fina sträckor för härlig galopp. 
Ridning till stor saltsjö, där man kan rida runt lite som man vill. 
Ridning till en plats där man kan plocka sandrosor.
Ridning till marknaden i Douz. På väg dit brukar det bli långa galopper! När vi kommer fram lämnar vi hästarna på ranchen som ligger alldeles intill torget. På marknaden är det ett enormt folkliv. Här köper och säljer man allt. Dromedarer, hästar, åsnor, kor, får, getter, grönsaker, kryddor, loppisprylar, mattor, skruvar och tusen andra spännande saker. Här kan man inhandla alla sina souvenirer och presenter med sig hem!


Marianne Schmidt har flyttat från Malmö till ökenstaden Douz i södra Tunisien. I Douz, som är en oas, har hon en ranch tillsammans med sin partner beduinen Abdelati ben Hadj Brahim. På gården finns berberhästar, dromedarer, åsnor, getter och höns. Marianne arrangerar rid- och yogaresor till en beduincamp ute i Sahara-öknen. Bilden: Marianne med hästen Matri i Sahara. -Matri betyder regn på arabiska, han kom till oss en dag då det regnade, berättar Marianne. Foto: Helene Nordgren

Marianne Schmidt – Marianne sålde allt hon hade hemma i Skåne och flyttade till en oas i Sahara. Hon tröttnade på platskort, pensionspoäng och måsten. Nu driver Marianne en ranch med berber – och arabhästar, åsnan Håkan och 2 dromedarer med möjlighet att hyra in fler.