Väx kroppen väx!


Ett par centimetrar borde väl inte vara så svårt? Hittade ett par övningar som ska ge bättre hållning och göra att man blir upp till 5 cm längre, det hade ju inte varit fel! ;) 

Vill du också bli längre kommer övningarna här:

1. Spänn bröstet och axlarnas framsida, stärk musklerna i övre ryggen;

Stå med höftbredds avstånd, sug in magen och dra ner axlarna. Knäpp händerna på ryggen bakom stussen. Andas in och lyft armarna så långt bak- och uppåt som möjligt, andas ut. Håll ställningen och räkna till 3, sänk armarna igen, upprepa övningen 10 gånger.

2. Stärk ryggens muskler:

Sitt i skräddarställning. Dra in magen och sänk axlarna så att du blir helt uträtad och ryggen får sin naturliga ländsvank. Lyft armarna till vågrätt och för armbågarna så långt bakåt som möjligt.  Böj armarna så att händerna pekra mot taket. Sträck armarna uppåt utan att lyfta axlarna. Håll ställningen medan du räknar till 3, sänk armarna och pressa armbågarna bakåt, upprepa övningen 10 gånger.

3. Sträck och stärk nacken:

Ligg på rygg med böjda knän och höftbredds avstånd mellan fötterna. Dra in hakan så att det blidas en dubbelhaka, pressa ner nacken mot golvet. Håll spänningen och räkna till 10. Slappna av och låt nacken inta sin naturliga ställning på golvet, upprepa 3-4 gånger med 10 sek paus i mellan.

4. Stärk ryggens övre del:

Ligg på mage med benen ihop. Lägg pannan i golvet och böj nacken lite så att näsan inte trycks i golvet. Sug in naveln, böj armarna tills armbågarna befinner sig i höjd med axlarna. Håll spänningen i magen och lyft armarna från golvet. Håll ställningen medan du räknar till 3, sänk armarna igen, upprepa övningen 10 gånger. Det är viktigt att hålla in naveln under hela övningen.

5. Stärk mage och rygg:

Stå på händer och knän, med knäna rakt under höften och händerna rakt under axlarna. Dra ner axlarna mot stussen och lyft upp svansbenet mot taket. Böj i vristerna, så tårna är i golvet. Sug in naveln och lyft knäna 2 cm från golvet. Håll ställningen och räkna till 10. Upprepa övningen 3 gånger, ta djupa andetag utan att släppa spänningen i magen.

6. Kobra- Sträck och stärk ryggen:

Ligg på mage med benen ihop. Placera händerna rakt under axlarna. sug in naveln och dra ner axlarna mot stussen. Sträck nu armarna långsamt, så att överkroppen lyfts från golvet. Håll in magen och axlarna sänkta under hela övningen. Håll ställningen och räkna till 3. Sänk överkroppen, upprepa övningen 3-4 gånger.

7. Stärk ryggen:

Ligg på mage med benen ihop. Lägg pannan i golvet och böj nacken lite så att näsan inte trycks i golvet. Håll armarna längs sidorna, sug in naveln, lyft huvud och bröst från golvet. Lyft så högt du kan, medan du håller magen inne. Håll ställningen medan du räknar till 3, sänk överkroppen igen, upprepa 10 gånger.

8. Stärk magen:

Ligg på rygg med ben och händer sträckta mot taket. Sug in naveln, för ut höger ben över golvet, samtidigt som du för ut vänster arm över golvet över huvudet. För ut arm och ben så långt du kan medan du håller naveln inne. Magen ska vara så platt som möjligt. Upprepa med motsatt arm och ben, i en flytande rörelse, totalt 10 gånger. Håll en paus på 15 sekunder och upprepa övningen.

Tänkte göra dessa övningar varje dag och mäta mig så får vi se om det blir någon förändring!

Puss