Baka en liten kaka!


God middag alla underbara människor!

Idag blev jag så himla sugen på att baka en kaka, tänkte vi kunde ha något gott till kaffet på lunchen! Något enkelt och snabbt fick det bli, så en rulltårta var ju perfekt… Eller ja det var en perfekt idé tills min kille började prata om att han vispade ägg och socker speciellt när han bakade, okej det kan väl jag med då, men han vägrade berätta hur!!!

Jag tjatade och tjatade men han ville inte berätta, nähä så jag fick baka rulltårtan som det stod i receptet. Sen var jag jätte nervös för att han inte skulle tycka den var god! Visst jag tyckte den var helsmarrig och min kille sa att han tyckte den var god men jag vet inte om han tyckte det eller sa så bara för att vara snäll!! Gud jag känner mig jätte dum som är så hysterisk men jag ville bara att han skulle tycka att jag var duktig! har nog lite "duktig flicka komplex"! nästa gång ska jag stå på mig mer och om jag kan äta det kan han annars får han laga sin egen mat!

Haha det kommer inte bli så men man kan ju drömma!

Och så åkte vi rullskridskor på strandpromenaden det är väldigt roligt, dock känner jag mig uselt dålig har ju bara haft dem ett par dar, men jag vill vara super bra direkt! 🙂 Men det är en super träning och man är helt slut när man åkt en sväng! Så jag tänker fortsätta och bli både duktig och vältränad på samma gång! 🙂 OCH min kille åker ju tillsammans med mig så man får något att titta på samtidigt som man tränar aldrig fel med lite motivation så!

förresten här är kakreceptet:

Ingredienser                        

15-20 skivor

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Fyllning:
2-3 dl lätt mosade, färska bär eller sylt

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Skär rulltårtan i skivor.

Tips!
Gör bakelser av rulltårtan. Skär den i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och färska bär.

rulltårta

Hade gott i lördagsmyset, åker kommer med dagens make senare! 🙂

puss